Tarte tatin met rode paprika

Tarte tatin met rode paprika

Een eenvoudig recept om te genieten bij een kop thee om 4 uur.

Snel klaar, met alledaagse ingrediënten.

Je kan de olijven pasta ook vervangen door ansjovispasta

Met tartufatta in plaats van olijven pasta geef je het recept een feestelijk tintje.

Dit recept is ook bruikbaar als snel hapje bij het aperitief.

Voor 4 personen

Calorieën 55 Kcal

Hoelang?

Bereiding 30 min

Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten 

1 rol bladerdeeg

2 of 3 grote rode paprika's

1 pot zwarte olijfcrème

Provençaalse kruiden, marjolein, tijm...

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Was de paprika's en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat ze afkoelen en pel ze dan.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van je taartvorm.
  • Vet het bakpapier in en bestrooi met de kruiden naar keuze.
  • Snijd de paprika's in repen en leg ze, overlappend op de bodem van je vorm,
  • Zorg dat de bodem van de vorm volledig bedekt is.
  • Smeer vervolgens de zwarte-olijvencrème op de paprika's, dek af met het deeg en duw randen tegen de vorm.
  • Prik het deeg in met een vork en bak 25-30 minuten.
  • Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen

draai de taart om op je serveerschaal en snij in gelijke punten.


Dit recept hoort bij Dammann groene thee gunpowder


Rating: 4.5 sterren
2 stemmen