Rozenbottelthee Dammann

carcadet- rozebottelthee

Rozenbottelthee, ook bekend als Carcadet, is een weelderige melange van hibiscus en rozenbottel, die een cafeïnevrije theesoort vormt. De smaak van deze drank, die doet denken aan veenbessen, kan warm of gekoeld worden gedronken. Het is vooral populair in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Amerika, waar het bekend staat als "roselle" of "zuring", naar de bloem. In West-Afrika staat het bekend als "zobo" of "bissap".

Rozenbottels, of pseudovruchten, spelen een cruciale rol in de samenstelling van Rozenbottelthee. Deze kleine bolletjes, meestal rood of oranje gekleurd, zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor de gezondheid. Ze geven de drank een pittige, verkwikkende smaak en dragen bij aan de unieke smaak.

Koop hier Dammann rozenbottelthee

Dammann losse carcadet

Dammann Caracadet in blikjes

Dammann carcadet in cristal zakjes 

Dammann Carcadet in horeca zakjes

Dammann carcadet iced tea

Hoe zet je rozenbottelthee?

Kies een carcadet met rozenbottel, hibiscus en je favoriete vruchten.

Meet de hoeveelheid thee af - ongeveer 4 gram carcadet per kopje. Voor een theepot is ongeveer 20 gram per liter voldoende.

Doe de thee in een ruime zeef. Als je liever losse thee zet in de theepot, gebruik dan een theezeefje.

Kies vers water: als je plaatselijke water niet lekker is, kies dan voor water uit flessen of gefilterd water.

Bereid je carcadet met water van 90-100°C.

Laat de carcadet zijn smaak en aroma vrijgeven. Volg de instructies van de theeverkoper.

Laat 5 tot 6 minuten trekken voor een perfecte infusie.

Is Dammann rozenbottel thee gezond

Carcadet combineert de heilzame eigenschappen van hibiscus en rozenbottel.

1) Hibiscus heeft een heilzame werking op de bloeddruk, maagproblemen en hoest. Het heeft ook samentrekkende, verfrissende en verzachtende eigenschappen.

2. Hibiscus kan de algehele gezondheid helpen voorkomen en ondersteunen. Hoe kun je je levensstijl gezonder maken dan door te beginnen met thee?

3. Rijk aan antioxidanten

Rozenbottels zitten boordevol antioxidanten die helpen vrije radicalen te bestrijden. Het is aangetoond dat verse rozenbottels meer antioxidanten bevatten dan gedroogde versies.

4. Een robuust immuunsysteem

Vergeleken met andere vruchten en groenten bevatten Rozenbottels een van de hoogste concentraties vitamine C. Deze vitamine, gecombineerd met andere bestanddelen in rozenbottelthee, helpt het immuunsysteem te versterken en te beschermen.

Voor de gezondheidsvoordelen van zwarte thee verwijzen we je naar de volgende bronnen:

5. Bescherming tegen hartaandoeningen

Rozenbottels bevatten antioxidanten die lijken te beschermen tegen hartaandoeningen, maar er is diepgaand onderzoek nodig om de effectiviteit van een specifieke thee op basis van rozenbottels te beoordelen.

6. Ondersteuning bij gewichtsverlies

Sommige onderzoeken bij muizen en mensen suggereren een verband tussen rozenbottelextract en een vermindering van lichaamsgewicht en buikvet. Verder onderzoek naar specifieke rozenbottelthee is echter essentieel.

7. Bescherming tegen diabetes type 2

Hoewel onderzoek bij knaagdieren suggereert dat rozenbottelextract anti-diabetische eigenschappen heeft, is dit verband nog niet bevestigd bij mensen. Daarnaast is specifiek onderzoek naar rozenbottelthee nodig.

8. Ontsteking en pijn verminderen

Rozenbottelthee is rijk aan ontstekingsremmende bestanddelen, met name galactolipiden. Studies hebben rozenbottelextract in verband gebracht met een vermindering van artritispijn. Verder onderzoek naar rozenbottelthee is echter nodig om deze resultaten te bevestigen.

9. Bestrijdt huidveroudering

Rozenbottelthee bevat elementen die de huid beschermen tegen veroudering, waaronder vitamine C en carotenoïden. Hoewel rozenbottelpoeder in verband wordt gebracht met een vermindering van rimpels, zijn verdere onderzoeken nodig om te bevestigen of het drinken van rozenbottelthee dezelfde voordelen biedt.

Bij Koopthee moedigen we je aan om vooral te genieten van je rozenbottelthee. Zie deze heerlijke infusie vooral als een plezierige drank.

Rozenbottelthee Dammann