gratis levering vanaf 80€

Iced tea Dammann

Dammann, een erkend theemerk, heeft een innovatieve benadering geïntroduceerd om de bereiding van iced tea te vereenvoudigen voor theeliefhebbers. Het concept is ontworpen met het oog op efficiëntie en smaak.

Een enkel doosje van hun speciaal ontworpen iced tea zakjes is alles wat je nodig hebt om maar liefst 6 liter verfrissende zomerdrank te bereiden. Een bijkomend voordeel van deze iced tea is dat er geen toegevoegde suikers zijn, waardoor het een gezondere keuze is in vergelijking met veel commercieel verkrijgbare ijstheeproducten.

De gebruiksinstructies zijn eenvoudig: voor elke liter koude thee heb je slechts één Cristal zakje nodig. De keuze aan smaken is ook indrukwekkend. Of je nu de voorkeur geeft aan de subtiele nuances van groene of zwarte thee, of je laat verleiden door de kalmerende eigenschappen van kruidenthee, of misschien de zoete, fruitige tonen van rozebottel verkiest.

Dammann's initiatief staat niet alleen in het teken van gemak, maar ook van kwaliteit en variëteit. Het is een prachtige manier om theecultuur te vieren en te genieten van de verfrissende smaken van de zomer.

Dammann iced tea is een verfrissende en heerlijke drank die het hele jaar door gedronken kan worden. Het is vooral populair in de zomer, wanneer het weer warm en vochtig is. IJsthee kan worden gemaakt met verschillende soorten thee, zoals groene, witte, oolong, kruidenthee en carcadet

Afhankelijk van de theesoort kun je een donkere of lichte ijsthee krijgen, en met kruidenthee en carcadet kun je een suikervrije drank voor kinderen maken.

Door Dammann ontwikkelde ice tea-zakjes

Iced tea maken 

Dammann Iced Tea
PDF – 625,7 KB 206 downloads
Iced tea Dammann

Losse thee, ideaal voor iced tea

Hoe maak je ijsthee?

Er zijn veel manieren om thuis ijsthee te maken, afhankelijk van je voorkeuren en smaak. Hier zijn enkele van de populairste methoden

Dammann iced tea zakjes - cold brew.

Deze methode produceert een zeer heldere ijsthee.

Laat een zakje 8 uur trekken in 1 liter vers water.
Serveer in een gekoeld glas met ijsblokjes.

Dammann theezakjes voor heet trekken

Wil je snel ijs maken? Gebruik deze methode

Laat het theezakje 5 minuten trekken in 1 liter water van 100°C.
Giet de thee over ijsblokjes en zet in de koelkast.

Serveer in een gekoeld glas met ijsblokjes.

Dammann ijsthee 

Eenvoudige ijsthee: Dit is de eenvoudigste en snelste manier om ijsthee te maken. Kook gewoon wat water, laat losse blaadjes (6g/liter) ongeveer 4 minuten trekken en giet de hete thee dan over ijsblokjes in een kan of glas. Je kunt suiker of citroen naar smaak toevoegen of er gewoon van genieten.

Koud getrokken losse thee

Koud getrokken ijsthee: Deze methode kost meer tijd maar minder moeite, en je kunt van tevoren genoeg drankjes plannen. Doe gewoon losse blaadjes (6g/liter) in een kan of pot, vul ze met koud water en zet ze minstens 8 uur of een nacht in de koelkast. Het koude water onttrekt langzaam de smaak en antioxidanten uit de theebladeren, wat resulteert in een zachte, zachte ijsthee. Je kunt suiker of citroen naar smaak toevoegen, of er gewoon van genieten.

Shaken ijsthee

Deze methode is geïnspireerd op het ijstheerecept van Starbucks. Je moet een theeconcentraat maken door water te koken en er losse blaadjes in te laten trekken (10g/liter) gedurende ongeveer 5 minuten. Meng vervolgens het theeconcentraat met gefilterd water en ijsblokjes in een shaker en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden. Zo ontstaat een schuimige, verfrissende zwarte ijsthee die je in een mok kunt schenken. Je kunt er suiker of citroen naar smaak aan toevoegen, of er gewoon van genieten.

IJsthee met een smaakje

Zwarte ijsthee met een smaakje: Met deze methode kun je je ijsthee personaliseren met verschillende smaken en ingrediënten. Je kunt beginnen met een van de bovenstaande methoden en dan je favoriete fruit, kruiden, siropen of sappen aan de ijsthee toevoegen.

Enkele van de populairste smaken zijn perzik, munt, honing, framboos en limonade. Je kunt experimenteren met verschillende combinaties en verhoudingen om jouw perfecte ijstheesmaak te vinden.

Zoete ijsthee

Deze methode is voor degenen die hun ijsthee graag zoet en romig hebben. Je moet een eenvoudige siroop maken door gelijke delen suiker en water te koken tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de simpele siroop toe aan je zwarte ijsthee terwijl deze nog heet is, zodat het goed mengt.

Voeg de suiker of siroop niet toe voordat je thee gezet is, anders verhindert de suiker dat de theesmaken goed intrekken.

Iced tea recepten

Iced-tea-Dammann