gratis levering vanaf 80€

Dammann losse thee in blikjes kopen 

Dammann losse thee in blikjes kopen? Hier staat alle losse thee in blikjes die we voor jou selecteerden. In het koopthee assortiment thee zit zowel 'echte thee', gemaakt van de blaadjes van de Camellia Sinensis, als fruitthee, kruidenthee en infusies. Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                                                Groetjes van Tejo

Losse thee in blik

 • Losse thee in blikjes 

Losse the is enorm populair. Terwijl men in België en Nederland, bij de naam thee lang dacht aan een zakje met vermalen zwarte thee of zei dat thee goed was om te genezen, kiest men nu eerder voor lekkere thee en losse thee. Door de belangstelling voor los verkochte thee ontdekten de klanten ook de groene thee en de gezondheidsvoordelen van groene thee. En met veel plezier zagen de klanten dat er een waaier aan groen thee beschikbaar was om van te genieten.

Plotseling was er zowel Chinese thee als Japanse thee. En zowel tussen deze landen als binnen deze theelanden waren er enorme verschillen. De zoektocht die begon bij Chinese gunpowder thee bracht de theeliefhebbers al snel bij de Pi Lo Shun en de sublieme Lung Ching. Elke Chinese provincie heeft zijn eigen speciale thee en gewoonten. 

De losse thee in blikjes is zeer geliefd omdat de fijne thee in een mooi blikje zit waardoor je het goed kan bewaren. De blikjes zijn navulbaar met losse thee en dragen zo bij aan een groenere economie.


    • Thee schenken 

    In Europa zal een theedrinker een kop en een zeefje gebruiken. Hierbij gebruikt hij of zij ongeveer 2 gram thee voor een kop van 35cl.

    De thee mag dan tussen de 2 à 4 minuten trekken naargelang de het thee type. Daarna haalt men de thee filter uit de kop om en bittere smaak te vermijden

    Theezetten kan ook in een pot met een zeef of met de 2 theepotten techniek. Voor een theepot gebruikt de liefhebber ongeveer 10 gram losse thee per liter water. Nadat de thee 2 a 4 minuten heeft kunnen trekken haalt men de theehouder uit de pot. Bij de 2 kannen techniek giet je de thee door een filter in een nieuwe, voorverwarmde theepot.

     Koopthee.be