gratis levering vanaf 80€

Losse thee kopen België en Nederland

Losse thee kopen? Hier staat alle losse thee die we voor jou selecteerden. In het koopthee assortiment thee zonder zakje zit zowel 'echte thee', gemaakt van de blaadjes van de Camellia Sinensis, als fruitthee, kruidenthee, yerba mate en infusies. Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                                                Groetjes van Tejo

Losse thee
 • Losse thee

Losse the is enorm populair. Terwijl men in België en Nederland, bij de naam thee lang dacht aan een zakje met vermalen zwarte thee of zei dat thee goed was om te genezen, kiest men nu eerder voor lekkere thee en losse thee. Door de belangstelling voor los verkochte thee ontdekten de klanten ook de groene thee en de gezondheidsvoordelen van groene thee. En met veel plezier zagen de klanten dat er een waaier aan groen thee beschikbaar was om van te genieten.

Plotseling was er zowel Chinese thee als Japanse thee. En zowel tussen deze landen als binnen deze theelanden waren er enorme verschillen. De zoektocht die begon bij Chinese gunpowder thee bracht de theeliefhebbers al snel bij de Pi Lo Shun en de sublieme Lung Ching. Elke Chinese provincie heeft zijn eigen speciale thee en gewoonten. 

Ook in Japan bleken uitzonderlijke thee soorten te bestaan. De verfrissende Sencha Fukuyu en de heerlijk zachte  Genmaicha waren al snel de lieveling van het publiek. De kers op de taart was de ontdekking van Matcha thee, een ceremoniële thee die in de Japanse cultuur een bijzondere plaats inneemt. Het vermalen theeblad, dat mee opgedronken werd, gaf een extra boost aan de gezondheidsvoordelen van deze thee. 

 • Soorten losse thee

Met de ontdekking van groene thee zagen de klanten het thee eiland vergroten tot een thee wereld vol heerlijke thee soorten en smaken. Samen met gespecialiseerde thee winkels als koopthee ontdekten ze de minimaal bewerkte witte thee met zijn natuurlijke smaak en gezondheidsvoordelen. Klanten proefden vol verwondering de verschillende soorten oolong thee en zetten de eerste stapjes in de magische wereld van de post-gefermenteerde Pu-erh thee.

Tijdens hun tocht door deze nieuw thee wereld ontdekken thee liefhebbers ook de lange geschiedenis van de thee en de traditionele wijze van thee drinken in de landen van oorsprong. De gebruiken om Chinese groene thee of Japanse groen thee te genieten verschillen zoveel van onze gehaaste levensstijl. En de theedrinkers zagen dat deze Aziatische wijze van thee schenken een mogelijkheid geeft om te vertragen.

  Thee schenken
   • Thee schenken op Europese wijze 

   In Europa zal een theedrinker een kop en een zeefje gebruiken. Hierbij gebruikt hij of zij ongeveer 2 gram thee voor een kop van 35cl.

   De thee mag dan tussen de 2 à 4 minuten trekken naargelang de het thee type. Daarna haalt men de thee filter uit de kop om en bittere smaak te vermijden

   Theezetten kan ook in een pot met een zeef of met de 2 theepotten techniek. Voor een theepot gebruikt de liefhebber ongeveer 10 gram losse thee per liter water. Nadat de thee 2 a 4 minuten heeft kunnen trekken haalt men de theehouder uit de pot. Bij de 2 kannen techniek giet je de thee door een filter in een nieuwe, voorverwarmde theepot.

   Wie meer smaken wil ontdekken gebruikt wat we de herboristen methode kunnen noemen. Voor deze wijze van thee zetten gebruik je minder losse thee, ongeveer 4 gram per liter water volstaat. Gebruik je een glazen theepot, dan kan je genieten van de losse theeblaadjes die opengaan. De thee mag in dit geval tot 15 minuten, waardoor veel meer smaken vrijkomen. Je kan dan ook om de 5 minuten proeven om de ontwikkeling van de theesmaken te ontdekken. Gebruik voor deze methode een theepot op een staander met een theelichtje. 

   • De Aziatische wijze van thee zetten 

   In China en Japan gaat thee hand in hand met gebruiken en rituelen. En het drinken van vooral losse thee is er ritueel of sociaal gebeuren. En theezetten is er een kunst, die past bij de natuurlijke gastvrijheid.

   De heerlijke theedrink kan je aangeboden worden in een Gaiwan. In dit kleine theekopje doet de gastheer veel theebladjes die hij begiet met 100 a 200 ml water (de temperatuur aangepast aan het type thee). Deze kleine hoeveelheid thee infusie giet de gastheer af in kleine kopjes voor al zijn gasten. Bij deze traditionele methode is het sociale evenement belangrijker dan de lekkere thee. Je kan deze methode ook zelf toepassen en het in oefenen van het thee zetten zal jou ook een aangenaam rustgevende tijd bezorgen.

    Thee online bestellen
     • Losse thee online kopen 

     Vandaag kan je bij koopthee je keuze maken en jouw favoriete thee bestellen. We selecteren voor jou een gamma losse zwarte thee, losse groene thee, losse witte thee en losse oolong thee. Ook yerba mate, de nieuwe sensatie uit zuid Amerika zit in het gamma. Wie liever een thee zonder caffeine, theine drinkt kan kiezen uit ons gamma infusies.  Tussen de losse kruidenthee, losse rooibos en losse carcadet ga je zeker jouw gading vinden. 

     Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

     Koopthee.be