Kruidenthee Dammann

Dammann kruidenthee is een uitnodiging om de voortreffelijkheid van kruidenthee te ontdekken. Je verdiepen in de wereld van kruidenthee is een deur openen naar een onvergelijkbaar welzijn voor geest, lichaam en ziel. Terwijl traditionele thee wordt gewonnen uit de Camellia sinensis plant, zijn infusies zoals Dammann kruidenthee samengesteld uit een artistieke mix van kruiden en gedroogde specerijen. Must-haves in dit assortiment zijn kamille, verkwikkende pepermunt, kalmerende lindebloesem en niet te vergeten de Dammann collectie van zorgvuldig samengestelde kruidenmengsels.

Uitmuntendheid staat centraal in de aanpak van Dammann. Dit geldt voor al onze creaties, inclusief onze kruidenthee. Elke melange is het resultaat van een strenge selectie en strenge kwaliteitscontrole, waardoor een uitzonderlijke smaakervaring in elk kopje gegarandeerd is. Of het nu gaat om ontspanning, verjonging of een symfonie van smaken, Dammann kruidenthee en onze andere handgemaakte infusies beloven een uniek smaak- en wellness avontuur.

Kies Dammann kruidenthee

Losse kruidenthee Dammann

Dammann kruidenthee in cristal zakjes 

Dammann kruidenthee in horeca zakjes 

Dammann kruidenthee in blikjes 

Dammann iced tea van kruidenthee

Kruidenthee 

Als je van kruidenthee houdt, heb je geluk. Kruidenthee is niet echt thee in de strikte zin van het woord, omdat het niet afkomstig is van de Camellia sinensis plant. In plaats daarvan bestaan ze uit kruiden, specerijen en bloemen die verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. De populairste kruidentheeën zijn kamille en pepermunt,
Het is makkelijk en leuk om je eigen Dammann kruidenthee te maken. Kies gewoon je favoriete kruiden of ingrediënten en laat ze een paar minuten trekken in heet water. Je kunt ook honing of citroen toevoegen om de smaak en zoetheid van je kruidenthee te versterken. Je kunt experimenteren met verschillende combinaties en ontdekken wat het beste bij je past.

Hier zijn enkele Dammann kruidentheeën en hun unieke eigenschappen.

Magic Ginger een kruidenthee die meidoorn, citroenmelisse, gember en limoen combineert. Het is een cafeïnevrije infusie met een frisse, levendige, fruitige smaak en een vleugje honing.

Tisane du berger is een delicate, geurige en aromatische kruidenthee die alle deugden van lindebloesem, verbena, citroengras, munt en oranjebloesem combineert. Een harmonie van smaken die je niet mag missen!

Hoe moet je kruidenthee zetten? 

Kies de kruidenthee die je het lekkerst vindt; het is het beste om een thee van goede kwaliteit te kiezen.

Verwarm de theepot voor door deze om te spoelen met heet water.

Weeg de theeblaadjes af (het volume kan variëren afhankelijk van de theesoort) en gebruik ongeveer 1 tot 2 gram kruiden voor één kopje. Gebruik voor een theepot 6 tot 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of filter. Als je losse thee in de theepot wilt zetten, zet dan een theezeefje klaar.

Als je in een gebied woont waar het water slecht smaakt, gebruik dan water uit flessen of een waterfilter.

Zet je kruidenthee met heet water van 100°C.

Geef de blaadjes de tijd om zich te ontvouwen en hun smaak en aroma vrij te geven. Volg de instructies op de theedispenser.

Laat je kruidenthee 5 tot 7 minuten trekken.

Is Dammann kruidenthee goed voor je?

  • Kruidenthee heeft veel voordelen voor de gezondheid, waaronder

  •  

    Kruidenthee is rijk aan antioxidanten en andere bioactieve bestanddelen die verschillende ziekten en aandoeningen kunnen helpen voorkomen of behandelen.

  •  

    Kruidenthee kan het immuunsysteem helpen versterken en infecties bestrijden.

  • Kruidenthee kan de spijsvertering bevorderen en de darmgezondheid stimuleren. Ze kunnen ook ontstekingen verzachten en de groei van nuttige bacteriën in de darmen stimuleren

  • Kruidenthee kan stress verminderen en ontspanning bevorderen. Sommige kruidentheeën, zoals kamille, citroenmelisse en valeriaan, hebben een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kunnen je helpen ontspannen na een lange dag.

Bij koopthee raden we je aan om eerst en vooral van je thee te genieten. Geniet vooral van deze heerlijke drank als een aangename ervaring die je graag deelt.

Kruidenthee Dammann