Miss Dammann iced tea Mocktail

Miss Dammann iced tea mocktail
iced tea mocktail Miss Dammann Pandan

Naar een recept van Nico de Soto

Geboren en getogen in Parijs, hij genoot zijn opleiding klassieke cocktails in 2005 waarna hij naar Australië verhuisde. In 2010 trad Nico toe tot de openingsteams van Dram en PKNY in New York. In 2015 opende hij zijn eerste cocktailbar Mace in East Village in New York, voor het vierde jaar op rij als 28e beste bar ter wereld gerangschikt in de Top 50 Best Bars van Drinks International World. In 2016 opende hij in Parijs Danico, en in 2018 opende hij, de door Japan beïnvloede cocktaillounge, Kaido in het Design District van Miami.  Zijn benadering van drankjes is geïnspireerd op reizen en gerechten, altijd op zoek naar nieuwe smaken, combinaties en technieken die je allemaal kan volgen op Instagram. 

Voor 4 personen

Calorieën 30 Kcal

Hoelang?

Bereiding 15 min

Infusietijd: 6 minuten 

Pandan siroop: 5 uur

Ingrediënten 

Voor de iced tea:

 30 gr Miss Dammann iced tea (6 zakjes)

 70 cl berkenwater

 20 cl verjus

Voor de siroop:

 20 cl water

 20 cl witte suiker

 5 Pandan bladeren (in de Aziatische supermarkt)

Voor de afwerking:

 Ijs

 1 Pandan blad

Bereiding

Breng 20 cl water aan de kook met 20cl witte suiker, voeg 5 in reepjes gesneden Pandan bladeren toe (verwijder de witte onderkant die bitter kan smaken) draai het vuur laag en laat 30 minuten indikken Zet het vuur uit en laat het Pandan blad nog 5 uur smaak afgeven Filter door een fijne zeef. 

Laat de iced tea Miss Dammann 10 minuten trekken in 70 cl berkenwater. Haal de thee uit het berkenwater (als u losse thee gebruikt moet u filteren)

Doe de siroop, de verjus en het berkenwater in een pitcher met ijs en roer om. Stirred not shaken 

Serveer koud in een glas met ijs en werk af met een stuk Pandan blad.

Weetjes:

 Verjus :

Letterlijk betekent verjus ‘groen sap’ (Frans: jus vert). Het is sap van onrijpe druiven, onrijpe appels, zuring, kruisbessen, wat dan ook, als het maar zuur is. Je komt het tegen in middeleeuwse recepten als ‘zuurtje’ in een gerecht, net als azijn en wijn. Verjus werd nog tot in de zeventiende eeuw en zelfs later gebruikt, daarna is het in vergetelheid geraakt. Nu is het weer aan een voorzichtige comeback bezig,

Pandan blad :

Dit is het blad van de Schroefpalm, het heeft een nootachtige geur en is zeer geliefd in Indonesië. U kan de naam kennen van de Pandan rijst, die met dit blad gearomatiseerd is.  


Rating: 5 sterren
2 stemmen