Carpaccio van sinaasappel

Carpaccio van sinasappel met pistaches
Carpaccio van sinaasappel t bloemen thee

Naar een recept van Donal Shekan 

Donal Skehan is een Ierse tv-persoonlijkheid, presentator, foodschrijver, kok, fotograaf en voormalig zanger. Hij kookt al sinds zijn vierde levensjaar en staat bekend om zijn televisieseries, kookboeken en populaire YouTube-kanaal. Skehan was ook lid van de boyband Streetwize. Neem een kijkje op zijn Instagram pagina

Voor 4 personen

Calorieën 22 Kcal

Hoelang?

Bereiding 30 min

Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten 

Voor de sinaasappel carpaccio: 4 sinaasappels/ 1 granaatappel/ 2 eetlepels oranjebloesem water/ 50 gram grof gehakte groene pistachenoten/ 1 theelepel gesnipperde verse munt 

Voor de crème: 1 theelepel oranjebloesem water/ 125 gr cocos yoghurt/ 

Bereiding

Meng het oranjebloesem water onder de yoghurt en schep hem in een schaal. Zet de schaal in de koelkast.

Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels, verwijder zorgvuldig de schil weg tot op het vruchtvlees. Snijd dunne ronde sinaasappel plakjes (vang het sap op in een kommetje)

Snijd de granaatappel in 2 en leg met de open kanten op een stevige plank. Sla met de deegroller op de beide helften en haal de pitten eruit (verwijder de witte gedeelten) 

Leg de sinaasappel rondjes op een ruime schaal en overgiet met het opgevangen sap.

Bestrooi met de pistachenoten en de gehakte munt.

Serveer met de oranjebloesem creme in een kommetje zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Dit recept past bij  Dammann-iced-tea-enjoy-summer


Rating: 4.5 sterren
2 stemmen