Dammann Chai thee kopen

Chai is een heerlijke blend van zwarte thee met kruiden, gember, kaneel, kruidnagel, kardemon en roze pepers. Net genoeg kruiden om een heerlijk kruidige smaak te geven aan je thee. 100 % plantaardig en zonder melkeiwitten of theepoeder. Je maakt zelf een vegan chai latte, een koude chai drank in de zomer. 

Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                         Groetjes van Tejo

Over chai thee in cristal zakjes 

Deze sterke Rwandese zwarte thee met gedroogde kruiden kan u bij alle hartige gerechten drinken. Deze gezonde chai bevat gember (Gember is ene universele medicinale wortel en het huismiddeltje tegen verkoudheid, griep, keelontsteking en het brengt de spijsvertering tot rust), Kardemom helpt je smaakpapillen te activeren en ondersteund je longfunctie, kaneel stimuleert de nieren, zuivert je bloed, balanceert je bloeddruk, kruidnagel heeft een licht bittere smaak en zorgt voor een frisse adem en gezond tandvlees, roze peper is zoet en aromatisch met ene hint van citrusvruchten.

Hoe moet je chai thee maken?

Iced tea

Laat een zakje 8 uur trekken in 1,5 liter frisse melk of een vegan vervanger 

Serveer in een koel glas met ijs en esdoornsiroop

Maak ijsblokjes van de chai en doe gelijke hoeveelheden ijsblokjes en melk of een vegan vervanger in een glas, zoet met esdoornsiroop 
Hot brew

Laat een cristal zakje 5 minuten trekken in 35cl water van 100°c en serveer heet met melk of een vegan vervanger. 

Of Laat een builtje 5 minuten trekken in 35 cl kokende melk, serveer heet.

Weetjes 

Dammann cristal zakjes zijn een gepatenteerde uitvinding van Dammann Frères. De broers Jacques en Didier Jumeau-Lafond ontwikkelen dit zakje, zonder lijm en zonder nietje, waarin losse thee alle ruimte krijgt.  Het sachet Cristal was al snel de nieuwe standaard en de andere thee producenten volgden met ontwikkelingen als het piramide zakje. Tot op vandaag blijft het gepatenteerde sachet Cristal©, een echte revolutie in de thee wereld, en je kan vandaag de kwaliteit van losse thee in een zakje online kopen.

Wat is jouw lekkerste Chai drank?

Bekijk resultaten