Dammann Frères 1692

De geschiedenis van een passie voor thee

Dammann Freres 


Dammann Frères heeft een lange geschiedenis die start in 1692, maar pas in 1950, met de komst van de familie Jumeau-Lafond, kunnen we spreken van een passie voor thee. Sinds 1950 richt Dammann Frères zich enkel op thee en infusies.
De liefde voor thee is de drijvende kracht van Dammann thee. De experten die in direct contact staan met de plantages en de master tea blenders die ieder portie thee perfect afleveren, vormen het hart van deze onderneming.
Bij aankomst in Dreux ondergaat de thee eerst een grondige controle waarna talloze medewerkers zich inzetten om jouw perfecte losse thee of Cristal® zakje af te leveren.

Dammann hoe het begon onder Louis 14

Hoe het begon 


Het verhaal van Dammann Fréres is vooral de geschiedenis van een passie voor thee die al 3 eeuwen duurt.

De firma heeft een lange geschiedenis die start in 1692, bij het prille begin van de internationale handel. De Franse koning Louis XIV heeft geld nodig en verkoopt rechten om handel te drijven. Sieur Damame, een handelaar van Nederlandse oorsprong, komt hiervoor naar Parijs en verwerft het privilege voor de exclusieve verkoop van exotische producten zoals thee, cacao en kruiden. De oorspronkelijke toestemming specifieerde dat de koffie en thee puur en onvermengd verkocht moesten worden. Dit 'edit Royal' ligt tot op vandaag in de nationale archieven.

Aandeel Dammann Frères

The French line


200 jaar later gaat Dammann Fréres, door de aankoop van de firma Derode, de oceaan over en starten ze een 'comptoir' in Batavia. De internationale faam bloeit verder in 1925 als Pierre & Robert Dammann een 2e 'comptoir' openen in Tamave.

Onder invloed van Vera Dammann zet de firma de stap naar de 'city that never sleeps' New York.

Jean Jumeau-Lafond


Onder gezamenlijke leiding van Robert Dammann en Jean Jumeau-Lafond zal de firma zich uitsluitend toeleggen op thee. Na de overname van de firma door Jean Jumeau-Lafond zal deze het land afreizen om overal zijn thee te promoten, eerst vooral bij hotels en restaurants maar mater zal hij de verdeling van losse thee in de 'Epicerie fine' stimuleren en daarmee de thee vanuit de bourgeoisie tot bij de gewone man brengen. Ondertussen werkt hij aan een eigen gamma thee en bij de 'Douchka', de zijn eerste eigen creatie, versmelten de liefde voor thee en de liefde voor zijn echtgenote van Russische afkomst. Het is het begin van een gamma gearomatiseerde thee, en al snel krijgt Dammann navolging van andere theeverdelers.

Dammann thee Jaques en Didier Jumeau-Lafond

Jacques en Didier Jumeau-Lafond


Door de thee-experimenten thuis zullen ook de kinderen, Jacques en Didier Jumeau-Lafond de liefde voor thee erven. De beide broers ontwikkelen het gepatenteerde sachet Cristal©, een echte revolutie in de thee wereld, waardoor liefhebbers voortaan van de kwaliteit van losse thee in een zakje kunnen genieten. De firma start een website om iedereen toegang te geven tot de hoogste kwaliteit fijne thee. En in 2008 gaat de eerste winkel in Parijs open, Het is een showcase voor de kennis en kunde van Dammann voor de gebruiker  

 

Dammann Frères ceo  Erika Le Noan

from Paris to the World


In 2011 Verlaat de firma het 'Maison Blanche' om in Dreux een nieuwe performante productie-eenheid op te zetten, vanaf nu gaan alle aangekochte loten eerst naar het laboratorium, zodat er enkel 100% gezonde producten naar de klant gaan. Samen met de verhuis naar Dreux komt er een nieuwe organisatie die de firma klaarmaakt voor een veelbelovende toekomst en al in 2011 gaat de eerste Dammann Frères theewinkel met theesalon open in

Azië, de primeur is voor Osaka in Japan.

In 2012 is Dammann al aanwezig in 62 landen 

DAMMANN Frères 1692

Dammann frères the movie


.