Yerba mate Dammann

yerba mate

Yerba mate wordt gebrouwen van de gedroogde bladeren en twijgen van de altijd groene boom 'Ilex paraguarensis'. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt en verwerkt in Zuid-Amerika, vooral in Noord-Argentinië, Paraguay, Uruguay en Zuid-Brazilië.

In Zuid-Amerika is het drinken van Yerba Mate gebruikelijk, vergelijkbaar met het drinken van thee of koffie in westerse culturen. In tegenstelling tot koffie of thee is mate voedzaam, rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat mateïne, een mildere vorm van cafeïne.

Tijdens warm weer wordt mate vaak koud gedronken (tereré). Kinderen drinken vaak yerba mate gemengd met limonade.

Het drinken van Yerba mate wordt gezien als een symbool van vriendschap en is een zeer sociale activiteit. Een aanbod om yerba mate te delen kan worden beschouwd als een belangrijk compliment.

Kies Dammann yerba mate

Losse mate Dammann

Kruidenthee 

Als je van kruidenthee houdt, heb je geluk. Kruidenthee is niet echt thee in de strikte zin van het woord, omdat het niet afkomstig is van de Camellia sinensis plant. In plaats daarvan bestaan ze uit kruiden, specerijen en bloemen die verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. De populairste kruidentheeën zijn kamille en pepermunt,
Het is makkelijk en leuk om je eigen Dammann kruidenthee te maken. Kies gewoon je favoriete kruiden of ingrediënten en laat ze een paar minuten trekken in heet water. Je kunt ook honing of citroen toevoegen om de smaak en zoetheid van je kruidenthee te versterken. Je kunt experimenteren met verschillende combinaties en ontdekken wat het beste bij je past.

Hier zijn enkele Dammann kruidentheeën en hun unieke eigenschappen.

Magic Ginger een kruidenthee die meidoorn, citroenmelisse, gember en limoen combineert. Het is een cafeïnevrije infusie met een frisse, levendige, fruitige smaak en een vleugje honing.

Tisane du berger is een delicate, geurige en aromatische kruidenthee die alle deugden van lindebloesem, verbena, citroengras, munt en oranjebloesem combineert. Een harmonie van smaken die je niet mag missen!

Hoe moet je mate zetten? 

Yerba mate dankt zijn naam aan het traditionele kopje (mate) waaruit de yerba (thee) wordt gedronken. Oorspronkelijk was deze drinkbeker een versierde, gedroogde kalebas, maar tegenwoordig wordt hij van verschillende materialen gemaakt. In Zuid-Amerika wordt de thee nog steeds vaak gedronken uit de speciale mate-beker, waarbij een rietje (bombilla) wordt gebruikt om aan de thee te nippen.

Om Mate te bereiden doe je de infusie in een mate-kopje en giet je een kleine hoeveelheid koud water over de Yerba Mate om de antioxidanten te behouden. Voeg vervolgens heet water toe en laat het niet langer dan 5 minuten trekken. Na het drinken kun je meer heet water toevoegen. De smaak zal geleidelijk milder worden.

Verwarm je water voor Mate tot tussen de 90 en 100°C. Als je een standaard waterkoker gebruikt, laat het water dan iets afkoelen na het koken om de gewenste temperatuur van ongeveer 90°C te bereiken.

Geef je Mate de tijd om zich te ontvouwen en zijn smaak en aroma vrij te geven. Laat de Yerba Mate 4 tot 5 minuten trekken en zeef het dan.

Is Dammann yerba mate goed voor je?

Mogelijke voordelen van mate.

De inheemse Guarani bereiden de thee heden ten dage nog steeds voor zijn gezondheid bevorderende eigenschappen

1.Om het immuunsysteem te versterken,

2.Om het bloed te zuiveren en te ontgiften

3.Om het zenuwstelsel te versterken

4.Om veroudering tegen te gaan

5.Om vermoeidheid te bestrijden en de de geest een oppepper te geven

6.Als hulp bij afvallen en tegen verzwakking

7.Tegen stress en slapeloosheid. 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van je thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Kruidenthee Dammann