De betoverende aroma's van Dammann Jardin Bleu: De droom van een theeliefhebber

Gepubliceerd op 25 oktober 2023 om 13:47

De wereld van thee is enorm, rijk aan geschiedenis, cultuur en smaken over de hele wereld. Tussen de vele bekende merken en melanges die er zijn, heeft Dammann Frères een speciaal plekje in de harten van theeliefhebbers. Dit Franse bedrijf maakt al sinds 1692 uitzonderlijke theesoorten, en een van hun opvallende melanges die harten en smaakpapillen heeft veroverd is niemand minder dan de Jardin Bleu.

Korte geschiedenis van Dammann Frères

Dammann Frères is een Frans theebedrijf dat al meer dan drie eeuwen actief is. Het merk is door vele handen en tijdperken gegaan, maar heeft altijd een hoge kwaliteitsstandaard behouden. Ze staan erom bekend dat ze de beste theebladeren inkopen en meester-mengers in dienst hebben die een ambachtelijk tintje geven aan elke melange die ze creëren.

Wat is Jardin Bleu?

Jardin Bleu is een gearomatiseerde zwarte theemelange die de robuustheid van zwarte thee uit Sri Lanka en China combineert. Het is een fascinerende melange die fruitige tonen van aardbei en rabarber prachtig combineert met delicate bloemige ondertonen, met dank aan korenbloemblaadjes. De thee is ontworpen om je mee te nemen op een reis door een blauwe tuin, of "jardin bleu" in het Frans, die je zintuigen betovert en je smaakpapillen verrijkt.

Dammann zwarte thee Jardin bleu

Het smaakprofiel

Zodra je een pakje Jardin Bleu opent, word je begroet met een bedwelmend aroma dat hint naar de rijkdom die komen gaat. Eenmaal gezet, ontvouwt de thee een betoverende diepe amberkleur en komen de tonen van aardbei en rabarber naar voren, in evenwicht gehouden door de subtielere smaken van korenbloem. De melange is niet overweldigend zoet of wrang, maar heeft een harmonieuze balans die zowel verfrissend als troostend is.

Hoe zet je de perfecte kop Jardin bleu?

- Watertemperatuur**: 90-95°C (194-203°F)
- Brouwtijd**: 3-5 minuten
- Hoeveelheid thee: Een theelepel per kopje

Onthoud dat water van goede kwaliteit een aanzienlijk verschil maakt in het resultaat. Kies dus voor gefilterd water als dat mogelijk is. Na het zetten kun je er gewoon van genieten, of een scheutje melk of een lepeltje honing toevoegen om de smaken te versterken.

Wanneer genieten van Jardin Bleu

## Wanneer genieten van Jardin Bleu

Jardin Bleu is een veelzijdige melange die past bij elke gelegenheid. De troostende en verkwikkende kwaliteiten maken het een perfecte keuze voor 's middags theetijd. Maar hij is ook robuust genoeg om je ochtend mee te beginnen of als heerlijke afsluiter van een etentje.

Samenvatting 

Dammann's Jardin Bleu is meer dan een thee; het is een ervaring. Vanaf het moment dat je het uitnodigende aroma ruikt tot de laatste slok die je neemt, neemt het je mee op een zintuiglijke reis die maar weinig andere theesoorten kunnen evenaren. Als je het nog niet geprobeerd hebt, is het misschien tijd om jezelf te verwennen en de blauwe tuin van Jardin Bleu binnen te stappen.

Dus zet een pot, leun achterover en laat deze ongelooflijke melange je meevoeren naar een wereld van smaak en geur die alleen Dammann Frères je kan bieden. Proost op een kopje Jardin Bleu!

Links naar Jardin bleu

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.