Dammann thee soorten

Dammann's thee-assortiment is prominent en bestaat uit verschillende soorten thee, ieder met een unieke oorsprong en geschiedenis die samen een buitengewone diversiteit creëren.

Om de diverse smaken van de Dammann theesoorten te ontdekken, nodigen we je uit om onze smakenpagina te bezoeken.

De theesoorten binnen het Dammann assortiment kunnen worden verdeeld in twee hoofdcategorieën. De eerste categorie omvat zwarte, groene, oolong en witte thee, allemaal afkomstig van de bladeren van de Camelia sinensis plant.

Daarentegen bestaat de tweede categorie uit theesoorten zonder theebladeren en zonder cafeïne, zoals Dammann's kruidenthee, carcadet en rooibos.

Alle Dammann theesoorten ondergaan een strikte kwaliteitscontrole, en onze ervaren theemengers garanderen de heerlijke smaken en selectie, zodat we je alleen de allerbeste Dammann thee kunnen aanbieden.

Kies je thee soort hier

Ontdek de wereld van gezonde, frisse groene theesmaken! Betoverende Sencha-thee en robuuste Gunpowder-thee betoveren theeliefhebbers. Groene thee, de minst verwerkte van alle theesoorten, is een natuurlijk genot. Mis de verkwikkende groene muntthee, groene tuinthee en gele citroenthee niet. Geniet van de voordelen van pure groene theesoorten!

 

Ontdek de wereld van zwarte thee, waarbij de theeblaadjes volledig oxideren, wat resulteert in een rijke, uitgesproken smaak en donkere tint. Geniet van de moutige tonen van Assam, de lichte, frisse smaak van Ceylon en de bloemige invloeden van Darjeeling. Ontdek de vele geneugten van zwarte thee!

Ontdek de kunst van Oolong thee - een zorgvuldig samengestelde infusie met een uniek perspectief. Door het rijpe blad tussen 30% en 70% te laten oxideren, biedt deze Chinese thee, ook bekend als Wulong, een natuurlijke romige, volle smaak. Laat je verleiden door de pure essentie van het vakmanschap van Oolong-thee!

 

Ontdek de puurste vorm van thee met losse witte thee. Door zorgvuldig plukken blijft de delicate "dons" van de blaadjes behouden. Natuurlijk gedroogd, zonder oxidatie, om de authentieke smaken te behouden. Mis de exquise smaak van Great Earl Grey niet, een waar genot voor theekenners.

Kruidenthee is een populaire drank die talloze gezondheidsvoordelen biedt voor lichaam en geest. In tegenstelling tot echte thee, die gemaakt wordt van de bladeren van de Camellia sinensis plant, wordt kruidenthee gemaakt van gedroogde specerijen of kruiden.

Rooibos is afkomstig van een plant uit de peulvruchtenfamilie en is vooral bekend als basis voor kruidenthee. De plant groeit alleen in de Cederberg regio van Zuid-Afrika en wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Een van de populairste producten van Dammann Frères is carcadet, een mix van hibiscusbloemen, rozenbottelschil, stukjes appel en natuurlijke aroma's. Carcadet is een verfrissende, fruitige infusie die warm of koud gedronken kan worden. Carcadet is een verfrissende, fruitige infusie die zowel warm als koud kan worden gedronken,

Mate, een fascinerende en traditionele infusie uit Zuid-Amerika, staat bekend om zijn unieke smaak en verkwikkende eigenschappen. Deze drank kan op verschillende manieren worden genoten, of het nu warm is voor een troostend en kalmerend effect, of ijskoud voor een verfrissende sensatie. 

 

Koude thee, een verfrissende en heerlijke drank, wordt het hele jaar door gedronken, maar is vooral populair tijdens de hete, vochtige zomermaanden. Deze drank kan worden gemaakt van verschillende theesoorten, waaronder groene, witte en oolong thee, maar ook kruiden- en carcadet

Thee soorten

Thee bestaat in veel types, de oorsprong en de geschiedenis van de thee soort zorgden voor een enorme variatie aan thee soorten.

De verschillende thee smaken kan je op de thee smaken pagina vinden.

De thee types bestaan aan een zijde uit de zwarte thee, groene thee, oolong thee en witte thee die allemaal afkomstig zijn van de theeblaadjes van de Camelia sinensis. Aan de andere zijde zijn er de theesoorten die geen theeblad bevatten, en caffeine vrij zijn, kruidenthee, rozebottelthee en rooibos.

 • De thee soorten afkomstig van de camelia sinensis

 • Witte thee ondergaat een zeer beperkte bewerking en geeft een zeer natuurlijke ervaring.
 • Groene thee vraagt een ietsje meer werk en bestaat in een Chinese en Japanse traditie. 
 • Oolong thee zit op een glijdende schaal tussen groene en zwarte thee, naargelang zijn oxidatie graad van 30% tot 70% zal oolong meer op ene groene of op een zwarte thee gelijken.
 • Zwarte thee, de thee die iedereen denkt te kennen bestaat in vele variëteiten die afhangen van de plaats waar de thee groeide en de verwerking door de meester thee makers.

Ondanks de gelijke afkomst zijn er enorme verschillen die voortkomen uit de 'terroir', de snoeimethode, de pluk en de verwerking van de        thee. Van al deze thee types bestaan er naast de origines ook nog blends, heerlijke mengelingen van thee met vruchten, kruiden en bloemblaadjes  

 • De thee soorten zonder theeblad en zonder theine 

 • Kruidenthee is al zo oud als de mensheid en geeft ook vandaag nog genezing en troost. Heerlijk frisse muntthee, zachte linde- en kalmerende kamille infusies. 
 • Rozebottelthee, bissap of carcadet is een heerlijke mengeling op basis van rozebottel en hibiscus. Een fruitige thee met vruchtensmaken 
 • Rooibos is het zoete warme infuus dat u de hele dag kan drinken en dat ook zeer geliefd is bij kinderen

Ook in deze categorie thee hebben we heerlijke blends met vruchten, kruiden en aroma's.

 • Het uitzonderlijke infuus met theine

 • Yerba mate is de heerlijk oppeppende drank uit Zuid-Amerika, We hebben voor jou de groene mate en een heerlijke frisse blend in het gamma 
Dammann thee soorten