Dammann groene thee kopen

Over Dammann groene thee 

Na water is thee de meest geconsumeerde drank ter wereld. Zwarte en groene thee komen van dezelfde plant, Camellia sinensis. Het verschil tussen beide zit in de behandeling van de bladeren na het plukken, voor de productie van groene thee stopt men de oxidatie. Het productieproces van groene thee begint bij de pluk, meestal in het voorjaar, van jonge bladeren van de theeplant. Na het plukken worden de groene bladeren gelijk verflenst. In China wordt groene thee zelfs nog op veel plaatsen met de hand bewerkt. Bij deze traditionele methode worden de verse groene geplukte theebladeren in een dunne laag uitgespreid op bamboe matten en een of twee uur blootgesteld aan zonlicht (drogen traditionele methode). Daarna worden de bladeren van de thee plant in kleine hoeveelheden tegelijkertijd in hete pannen gelegd en met de hand omgeschept terwijl ze zacht en vochtig worden. Het natuurlijke vocht verdampt na 4/5 minuten. Hierna worden de zacht geworden bladeren op tafels tot bolletjes gerold. Als dit gebeurd is gaan de bolletjes weer de hete pan in voor 4 tot 5 minuten, 

Groene thee wordt doorgaans meer gedronken in Azië, maar de laatste jaren is het westen aan een inhaalbeweging begonnen.

Bereiding 

Hot brew

Laat een cristal zakje 2 à 3 minuten trekken in 35cl water van 80°c en serveer onmiddellijk.

Laat het zakje niet in de kop om te vermijden dat de thee bitter zou worden 

Weetjes 

Dammann cristal zakjes zijn een gepatenteerde uitvinding van Dammann Frères. De broers Jacques en Didier Jumeau-Lafond ontwikkelen dit zakje, zonder lijm en zonder nietje, waarin losse thee alle ruimte krijgt.  Het sachet Cristal was al snel de nieuwe standaard en de andere thee producenten volgden met ontwikkelingen als het piramide zakje. Tot op vandaag blijft het gepatenteerde sachet Cristal©, een echte revolutie in de thee wereld, en je kan vandaag de kwaliteit van losse thee in een zakje online kopen.

Composteerbare Dammann cristal zakjes zijn gemaakt van PLA. Al in 1980 was Dammann Frères zijn tijd vooruit met de creatie van de revolutionaire cristal zakjes. De op zijde gelijkende theebuiltjes die overal navolging kregen.

Groene thee Dammann