Iced tea perzik Virgin Bellini

iced tea virgin Bellini

Iced tea Virgin Bellini, een frisse zomerse drank met smaken uit de boomgaard, op basis van Dammann Frères iced tea Pêche

Al in 1979 stelde Dammann de cold brew methode voor thee op punt, om zo een heldere iced tea te verkrijgen. Al snel volgden de recepten om extra van de heerlijk koude thee the kunnen genieten, ook als de zomer heel lang blijft duren. Later volgden de iced tea cristal zakjes die de juiste dosering voor 1.0 liter iced tea bevatten en die je gemakkelijk terug uit de thee kan halen. Een concept dat tot vandaag groot succes geniet.

Voor 4 personen

Calorieën: 25 Kcal 

Hoelang?

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten 

Voor de iced tea:

 1 zakje Dammann iced tea Pêche

50cl water

 Voor de afwerking:

 50cl spuitwater

 1 rijpe perzik

 30cl perziken sap

 

Bereiding

Laat een zakje Dammann Frères Pêche iced tea 5 minuten trekken in 50cl water van 80°C

Verwijder het thee zakje en voeg ijsblokjes toe, zet in de koelkast.

Doe de iced tea samen met het perzik sap en ijs in een pitcher.

Voeg 50cl spuitwater toe en roer voorzichtig.

Serveer in een tumbler en werk af met een partje perzik

Weetjes:

De oorsprong van de Bellini gaat terug tot de jaren 1940 in Venetië, waar het voor het eerst werd gemixt in Harry's Bar, een favoriete pleisterplaats van veel beroemdheden en schrijvers van die tijd. De cocktail dankt zijn naam aan de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini, wiens schilderijen bekend staan om hun delicate roze tinten, die de kleur van de cocktail weerspiegelen.

In een wereld vol cocktails, blijft de Bellini zich onderscheiden als een tijdloze klassieker, die de essentie van Venetië in een glas vangt. De subtiele smaak en elegante presentatie maken het tot een geliefde keuze voor liefhebbers van cocktails over de hele wereld.


Rating: 5 sterren
2 stemmen
Iced tea bali virgin mojito