gratis levering vanaf 80€

Zwarte thee kopen 

Losse zwarte thee kopen? Hier staat alle losse zwarte thee die we voor jou selecteerden. In het koopthee assortiment lekkere zwarte thee zonder zakje zit origine thee zoals Darjeeling, Assam, Ceylon. Naast de klassiekers Breakfast en Earl grey. In de afdeling smaken staan de frisse fruitsmaken van de citroenthee naast de warme pomme d'amour en de kruidige chai Mille Collines. Alle zwarte thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden. Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou.   Groetjes van Tejo


Losse zwarte thee kiezen 

Zwarte origine thee Zwarte gearomatiseerde thee
Natuurlijke thee Blends

losse zwarte thee mat citroen

Losse zwarte thee

In Europa is zwarte thee de meest bekende thee, en in het westen is het de meest gedronken theesoort. In China waar de thee ontstond noemt men deze thee 'rode thee vanwege de kleur van de thee in het kopje.

De eerste thee soort in China was de witte thee, wat logisch is omdat dit de minst bewerkte thee soort is. In het oosten werd oorspronkelijk vooral groene en witte theegedronken. De westerse wereld echter maakte eerst kennis met zwarte thee. Via Engeland kwam deze thee als eerste naar Europa. Omdat deze thee uit de koloniën kwam, was hij exclusief en duur. Om aan de smaak te wennen deed de Engelse upper-class graag melk en suiker bij de thee. Een traditie was geboren.  

Wat is zwarte thee?

Alle thee komt van de Camellia Sinensis plant.

Op basis van de de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica maken de thee producenten zowel groene thee, witte thee, oolong thee als zwarte thee.

De verschillende thee soorten ontstaan door de omstandigheden waarin de theestruik groeit, de snoeiwijze en de pluk methode van de thee bladjes.

Bij de productie van losse zwarte thee is het de oxidatie die de smaak en kleur zal bepalen 

Wat is het productieproces van zwarte thee?

Hoe maken ze zwarte thee?

De productie van zwarte thee begint bij de pluk. Naargelang het beoogde resultaat plukt men de topscheut ( pekoe ) met een of meer zijbladjes.

Dit geplukte blad laat men verwelken door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor zal het vochtgehalte in het theeblad dalen en de blaadjes worden slap en handelbaar.

Door de zachte theebladjes te rollen breekt men de celmembranen waardoor de enzymen in contact komen met de lucht. Hierdoor start het oxidatieproces.

De oxidatie staat onder toezicht van de teamaster, hij zal de temperatuur, vochtigheidsgraad en ventilatie controleren. De theemeester beslist wanneer de volledige oxidatie is bereikt, hij zal er dan door verhitting voor zorgen dat de enzymwerking stopt.

Na het oxidatieproces zal men de thee drogen, dit doet men in een wok of op grotere schaal in een oven. Het resterende vochtgehalte in de zwarte thee is rond de 3 à 4 %

Hoe zet je verse zwarte thee?

Kies de losse zwarte thee die jij het liefste drinkt, je kiest best een thee van goede kwaliteit.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je zwarte thee met water van 90 a 100°c. Heb je een gewone waterkoker laat het water dan even rusten na het koken om water van 90° 

te verkrijgen 

Laat je thee de tijd om de blaadjes te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.

Zwarte thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

Hoe gezond is zwarte thee?

Mogelijke voordelen van zwarte thee.

1. Zwarte thee heeft antioxiderende eigenschappen

Zwarte thee bevat een groep polyfenolen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het consumeren van antioxidanten kan het risico op chronische ziekten helpen verminderen en uw algehele gezondheid verbeteren.

2. Zwarte thee kan de gezondheid van het hart verbeteren

Zwarte thee bevat flavonoïden, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig drinken van zwarte thee het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

3. Zwarte thee kan het "slechte" LDL-cholesterol verlagen

LDL en HDL zijn twee soorten lipoproteïnen die cholesterol door het lichaam vervoeren. Te veel LDL in het lichaam kan het risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee kan helpen de LDL-spiegels te verlagen, maar de resultaten zijn gemengd.

4. Zwarte thee kan de darmgezondheid verbeteren

De darm herbergt biljoenen bacteriën en het grootste deel van je immuunsysteem. Polyfenolen en antimicrobiële eigenschappen die in zwarte thee worden aangetroffen, kunnen de darmgezondheid en immuniteit helpen verbeteren.

5. Zwarte thee kan helpen de bloeddruk te verlagen

Hoge bloeddruk kan veel gezondheidscomplicaties veroorzaken. Regelmatig zwarte thee drinken kan de systolische en diastolische bloeddruk helpen verlagen.

6. Zwarte thee kan het risico op een beroerte helpen verminderen

Beroerte is wereldwijd de op een na belangrijkste doodsoorzaak. Gelukkig is het in veel gevallen te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee het risico op een beroerte kan helpen verminderen.

7. Zwarte thee kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Insuline is een hormoon dat wordt uitgescheiden als je suiker consumeert. Zwarte thee is een geweldige, niet-gezoete drank die kan helpen het gebruik van insuline te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

8. Zwarte thee kan de focus verbeteren

Zwarte thee kan de focus helpen verbeteren vanwege het gehalte aan cafeïne en een aminozuur dat L-theanine wordt genoemd. Dit aminozuur verhoogt de alfa-activiteit in de hersenen, wat kan helpen de focus en alertheid te verbeteren.

Voor de voordelen voor de gezondheid van zwarte thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

10 Evidence-Based Health Benefits of Black Tea By Autumn Enloe, MS, RD, LD — Medically reviewed by Imashi Fernando, MS, RDN

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw zwarte thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be