gratis levering vanaf 80€

Rozenbottel thee kopen 

Rozenbottelthee of carcadet is een infusie gemaakt van de pseudovruchten van de rozenplant en hibiscusbloemen. Rozenbottel - hibiscus thee heeft een delicate fris zure smaak die lichtjes zoet kan zijn zoals in onze carcadet cassis-munt of carcadet met framboos passievrucht. 

Ga je voor puur dan is de carcadet fantasia jouw thee met de combinatie van rozenbottel, hibiscus, stukjes appel en sinaasappelschil. Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden. Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou.   Groetjes van Tejo


Verse thee kiezen 

Origine thee Gearomatiseerde thee
Natuurlijke thee Blends

Losse rozenbottel thee

Losse rozenbottel hibiscus thee

Deze heerlijke fruitthee is geen 'echte thee' omdat hij geen theeblad van de Camelia Sinensis bevat.

Rozenbottel. De Perzen begonnen duizenden jaren geleden als eersten met de cultivatie van de roos. Daarna verspreidde de roos zich over Europa. Al In de 8e eeuw liet Karel de Grote bijvoorbeeld hele velden met rozenbottel aanleggen. In de late middeleeuwen, werden rozenbottels gedroogd en meegenomen op lange reizen om scheurbuik te voorkomen.  Afhankelijk van de soort verschijnen de oranjerode tot paarsachtige vruchten vanaf september tot december aan de 1 tot 3 meter hoge struiken. De vrucht is behoorlijk zuur van smaak en wordt daarom niet veel rauw gegeten. Als de vruchten gedroogd worden kan er bijvoorbeeld thee van gezet worden. Als de bottels geplet worden, is de smaak intenser en de toevoeging van bijvoorbeeld frambozenblad geeft een extra fruitig aroma.

Hibiscus. De verschillende soorten hibiscus worden al sinds eeuwen door de mens verspreid, en daardoor is niet meer te achterhalen waar de geslacht hibiscus van oorsprong vandaan komt. Je ziet ze nu overal ter wereld, ook verwilderd.

Wat is Carcadet?

Carcadet is een mengeling van hibiscus en rozenbottel. Omdat er geen theeblad in deze thee zit is hij cafeïne vrij.

Hibiscus rozenbottel wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. In Spaanstalige regio's staat hibiscus thee ook wel bekend onder de naam roselle of sorrel, vernoemd naar de bloem. In West-Afrika is deze thee ook bekend als zobo of bissap.

Rozenbottel is afkomstig van de pseudovruchten van de rozenplant. De rozenbottels, die zich net onder de bloemblaadjes van de roos bevinden, zijn klein, rond en meestal rood of oranje. Ze worden in verband gebracht met allerlei positieve gezondheidseffecten. Rozenbottels hebben een hoog vitamine c gehalte en geven een fris zure smaak aan het infuus.

Wat is het productieproces van hibiscus thee?

Hibiscus thee behoort tot de categorie vruchtenthee.  Een hibiscus is een bloem die ook wel althaeastruik wordt genoemd. In de zomerperiode presenteert deze struik ontzettend veel grote bloemen en wordt hierdoor een ware eyecatcher in de tuin. De Carcadet bevat een mengeling van hibiscus blad, rozenbottel en gedroogde appel. De meeste carcadets zijn aangevuld met vruchten als framboos of cassis om een extra fruitige smaak te geven in het kopje.

Hoe zet je verse rozenbottel - hibiscusthee?

Kies de rozebottel hibiscus thee met de vruchten die jij het liefste drinkt.

Weeg de thee), gebruik ongeveer 4 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 20 gram per liter.

Doe de thee in een ruime filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je zwarte thee met water van 90 a 100°c.

Laat je carcadet de tijd om zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Reken op 5 a 6 minuten om de infusie goed te laten trekken.

Rozenbottel thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

Hoe gezond is rozenbottel - hibiscus thee?

Carcadet combineert de gezonde eigenschappen van hibiscus en rozenbottel.

1.Hibiscus heeft een gezonde invloed op de bloeddruk, maagproblemen en hoest. Daarnaast werkt hibiscus bloedstelpend, verkoelend en kalmerend.

2. Dit kan zowel preventief werken als ondersteunend bij een fysieke aandoening. En hoe gemakkelijk is het om gezonder te gaan leven door te starten met het drinken van thee? 

3. Rijk aan antioxidanten

Rozenbottels zijn rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen radicalen. Hoewel de exacte hoeveelheid per plant verschilt, is aangetoond dat verse rozenbottels meer antioxidanten bevatten dan gedroogde.

4. Kan een gezond immuunsysteem ondersteunen

Vergeleken met andere vruchten en groenten bevatten rozenbottels een van de hoogste gehaltes aan vitamine C. Deze vitamine helpt, samen met andere bestanddelen in rozenbottelthee, je immuunsysteem te versterken en te beschermen.

Voor de voordelen voor de gezondheid van zwarte thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

5.Kan beschermen tegen hartaandoeningen

Rozenbottels bevatten antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze beschermen tegen hartaandoeningen, maar er is meer onderzoek nodig naar de effectiviteit van specifieke thee van rozenbottels.

6.Kan helpen bij gewichtsverlies

Sommige studies bij muizen en mensen wijzen op een verband tussen Rozenbottelextract en vermindering van lichaamsgewicht en maagvet. Toch is er meer onderzoek nodig naar specifieke rozenbottelthee.

7.Kan beschermen tegen diabetes type 2

Hoewel studies bij knaagdieren erop wijzen dat Rozenbottelextract anti diabetische effecten heeft, is dit verband bij mensen nog niet bevestigd. Bovendien zijn er meer studies nodig waarbij specifiek rozenbottelthee wordt gebruikt.

8.Kan ontsteking en pijn verminderen

Rozenbottelthee is rijk aan ontstekingsremmende bestanddelen, waaronder galactolipides. Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen rozenbottelextract en verminderde artritispijn. Toch zijn er meer studies met rozenbottelthee nodig om deze resultaten te bevestigen.

9.Kan huidveroudering tegengaan

Rozenbottelthee is rijk aan stoffen waarvan is aangetoond dat ze je huid beschermen tegen veroudering, waaronder vitamine C en carotenoïden. Hoewel is aangetoond dat rozenbottelpoeder rimpels vermindert, is er meer onderzoek nodig om te bevestigen of het drinken van rozenbottelthee dezelfde voordelen biedt.

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw zwarte thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be