gratis levering vanaf 80€

Dammann zwarte thee kopen

Dammann zwarte thee in builtjes?

Hier staat het assortiment zwarte thee in cristal zakjes dat we voor jou selecteerden.

In het koopthee assortiment lekkere zwarte thee in zakjes zit origine thee zoals Darjeeling en Breakfast

Naast de klassiekers Earl grey en rode vruchtenthee zijn er de fruitige smaken van de Pomme d'amour.

Voor de liefhebbers van gerookte thee is er onze Dammann Smokey lapsang.

Ben je dol op thee met een kruidige smaak die ook nog 100% plantbased is? dan ga je dol zijn op onze chai mille collines 

Alle zwarte thee van Dammann ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden. Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou.   Groetjes van Tejo

Dammann zwarte thee in cristal zakjes 

Dammann heeft een eigen perceel in Darjeeling en stuurt regelmatig mensen ter plaatse. De ervaring en goede contacten van de kopers met de lokale markten aan al vele jaren terug, dit laat Dammann toe om de juiste thee te vinden om bijvoorbeeld uw Breakfast tea telkens dezelfde smaak te geven in elk zakje. De interne controle van ieder lot thee zorgt ervoor dat u, ook als u van een heerlijke gerookte thee wil genieten, steeds gezonde theedrinkt. Zo zorgt deze thee specialist er ook voor dat u een fijn Chinese thee drinkt als u van uw Earl grey geniet. De aroma's zorgen voor een brede waaier aan smaken en zijn ontworpen om jou de lekkerst thee ervaring te bieden. ken je de heerlijke fruitige pomme d'amour al?

Zwarte thee

In Europa is zwarte thee de meest bekende thee, en in het westen is het de meest gedronken theesoort. In China waar de thee ontstond noemt men deze thee 'rode thee vanwege de kleur van de thee in het kopje.

De eerste thee soort in China was de witte thee, wat logisch is omdat dit de minst bewerkte thee soort is. In het oosten werd oorspronkelijk vooral groene en witte theegedronken. De westerse wereld echter maakte eerst kennis met zwarte thee. Via Engeland kwam deze thee als eerste naar Europa. Omdat deze thee uit de koloniën kwam, was hij exclusief en duur. Om aan de smaak te wennen deed de Engelse upper-class graag melk en suiker bij de thee. Een traditie was geboren.  

Wat is zwarte thee?

Alle thee komt van de Camellia Sinensis plant.

Op basis van de de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica maken de thee producenten zowel groene thee, witte thee, oolong thee als zwarte thee.

De verschillende thee soorten ontstaan door de omstandigheden waarin de theestruik groeit, de snoeiwijze en de pluk methode van de thee bladjes.

Bij de productie van losse zwarte thee is het de oxidatie die de smaak en kleur zal bepalen 

Hoe maakt men zwarte thee?

De productie van zwarte thee begint bij de pluk. Naargelang het beoogde resultaat plukt men de topscheut ( pekoe ) met een of meer zijbladjes.

Dit geplukte blad laat men verwelken door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor zal het vochtgehalte in het theeblad dalen en de blaadjes worden slap en handelbaar.

Door de zachte theebladjes te rollen breekt men de celmembranen waardoor de enzymen in contact komen met de lucht. Hierdoor start het oxidatieproces.

De oxidatie staat onder toezicht van de teamaster, hij zal de temperatuur, vochtigheidsgraad en ventilatie controleren. De theemeester beslist wanneer de volledige oxidatie is bereikt, hij zal er dan door verhitting voor zorgen dat de enzymwerking stopt.

Na het oxidatieproces zal men de thee drogen, dit doet men in een wok of op grotere schaal in een oven. Het resterende vochtgehalte in de zwarte thee is rond de 3 à 4 %

Hoe zet je zwarte thee?

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je zwarte thee met water van 90 a 100°c. Heb je een gewone waterkoker laat het water dan even rusten na het koken om water van 90° 

te verkrijgen 

Laat je thee de tijd om de blaadjes te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. 

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.

Darjeeling 

Laat een cristal zakje 3 à 4 minuten trekken in een kop water van 100°c 

Breakfast

Laat een zakje 4 à 5 minuten trekken in een kop kokend water, serveer eventueel met melk

Earl grey yin Zhen

Laat een zakje 4 à 5 minuten trekken in kokend water, serveer eventueel, à la Russe, met een schijfje sinaasappel 

Pomme d'amour 

Laat een zakje 4 à 5 minuten trekken ineen kop kokend water

Rode vruchten thee

Laat een zakje 4 à 5 minuten trekken in een kop kokend water

Iced tea jardin bleu

Laat een zakje 8 uur trekken in 1.5 liter koud water

Dammann assortiment thee

Volg de gebruiksaanwijzing op het product 

Zwarte thee zakjes online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

Dammann thee zakjes 

Cristal zakjes zijn een gepatenteerde uitvinding van Dammann Frères. De broers Jacques en Didier Jumeau-Lafond ontwikkelen dit zakje, zonder lijm en zonder nietje, waarin losse thee alle ruimte krijgt.

Het sachet Cristal was al snel de nieuwe standaard en de andere thee producenten volgden met ontwikkelingen als het piramide zakje. Tot op heden blijft het gepatenteerde sachet Cristal©, een echte revolutie in de thee wereld, en je kan vandaag de kwaliteit van losse thee in een zakje online kopen.

De Dammann theebuiltjes zijn gemaakt van PLA en zijn industrieel te composteren.

De verpakking bestaat uit 100% FSC carton 

Hoe gezond is zwarte thee?

Mogelijke voordelen van zwarte thee.

1. Zwarte thee heeft antioxiderende eigenschappen

Zwarte thee bevat een groep polyfenolen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het consumeren van antioxidanten kan het risico op chronische ziekten helpen verminderen en uw algehele gezondheid verbeteren.

2. Zwarte thee kan de gezondheid van het hart verbeteren

Zwarte thee bevat flavonoïden, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig drinken van zwarte thee het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

3. Zwarte thee kan het "slechte" LDL-cholesterol verlagen

LDL en HDL zijn twee soorten lipoproteïnen die cholesterol door het lichaam vervoeren. Te veel LDL in het lichaam kan het risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee kan helpen de LDL-spiegels te verlagen, maar de resultaten zijn gemengd.

4. Zwarte thee kan de darmgezondheid verbeteren

De darm herbergt biljoenen bacteriën en het grootste deel van je immuunsysteem. Polyfenolen en antimicrobiële eigenschappen die in zwarte thee worden aangetroffen, kunnen de darmgezondheid en immuniteit helpen verbeteren.

5. Zwarte thee kan helpen de bloeddruk te verlagen

Hoge bloeddruk kan veel gezondheidscomplicaties veroorzaken. Regelmatig zwarte thee drinken kan de systolische en diastolische bloeddruk helpen verlagen.

6. Zwarte thee kan het risico op een beroerte helpen verminderen

Beroerte is wereldwijd de tweede belangrijkste doodsoorzaak. Gelukkig is het in veel gevallen te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee het risico op een beroerte kan helpen verminderen.

7. Zwarte thee kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Insuline is een hormoon dat wordt uitgescheiden als je suiker consumeert. Zwarte thee is een geweldige, niet-gezoete drank die kan helpen het gebruik van insuline te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

8. Zwarte thee kan de focus verbeteren

Zwarte thee kan de focus helpen verbeteren vanwege het gehalte aan cafeïne en een aminozuur dat L-theanine wordt genoemd. Dit aminozuur verhoogt de alfa-activiteit in de hersenen, wat kan helpen de focus en alertheid te verbeteren.

Voor de voordelen voor de gezondheid van zwarte thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

10 Evidence-Based Health Benefits of Black Tea By Autumn Enloe, MS, RD, LD — Medically reviewed by Imashi Fernando, MS, RDN

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw zwarte thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Wat is volgens jou de beste zwarte thee?