gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes gerookte thee

Wil je graag gerookte thee in een blikje kopen? De testen die Dammann uitvoert, op alle ingrediënten die in de thee en the melanges gebruikt worden, brachten de noodzaak van een gezonde gerookte thee aan het licht. De aroma specialisten ontwikkelden een thee waarmee u van de smaak en het aroma van een echte Lapsang souchong kan genieten. Net als alle thee ondergaan onze kruiden infusen een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                                   Groetjes van Tejo


Gerookte thee


Losse gerookte thee

Gerookte thee zoals Lapsang souchong, Tarry souchong en Russian caravan zou bij toeval ontdekt zijn zoen er op een dag geen tijd meer was om de thee conventioneel te laten drogen. De dorpelingen besloten om de het geoxideerde theeblad versneld te drogen in de rook van dennenhout en een legende was geboren. De testen die Dammann uitvoert, op alle ingrediënten die in de thee en the melanges gebruikt worden, brachten de noodzaak van een gezonde gerookte thee aan het licht. De aroma specialisten ontwikkelden een thee waarmee u van de smaak en het aroma van een echte Lapsang souchong kan genieten.

Hoe zet je gerookte thee?

Kies de losse kruidenthee die jij het liefste drinkt, je kiest best een thee van goede kwaliteit.

Verwarm de pot voor door hem te spoelen met warm water.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 1 a 2 gram kruiden voor een kop. Voor een theepot gebruik je 6 tot 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Laat de thee 4 à 5 minuten trekken in 35cl water van 100°c, laat niet te lang trekken om bitter worden te vermijden.

Gebruik geen melk of citroen in gerookte thee.


Je theesmaak kiezen 


Gerookte thee bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Koopthee.be