Dammann blikjes Infusen kopen 

Losse infusie thee kopen, In ons gamma zit een selectie kruidenthee, rozenbottelrooibos . De naam infusie komt van het waterige aftreksel dat je maakt van planten, vruchten en zelfs schors. Wat is dan het verschil tussen een infusie en thee? Omdat een infusie van kruiden of een thee van rozenbottel- hibiscus net als rooibos geen 'echte thee' bevat zit er ook geen theïne in. 

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                           Groetjes van Tejo


Infusie magic ginger

Losse infusie thee in blikjes

Losse infuses kopen  

Al eeuwenlang worden planten, kruiden, fruit, bloemen en wortels, gebruikt om aftreksels te maken die een positieve invloed hebben op onze gezondheid.

Al snel ontdekte de mens dat een infusie van gedroogde planten, zaden en bloemen een sterkere concentratie van werkzame delen bevatte dan een aftreksel van verse planten of bloemen die ook een lekker drankje gaven.

Door het drogen van de planten verandert de celstructuur en geven de kruiden hun werkzame stoffen sneller vrij. Sommige planten geven hun smaak en geuren al vrij als we ze enkele uren in koud water laten trekken, het zogenaamde maceraat. Dit komt handig van pas om een iced tea te maken van kruidenthee, rooibos of carcadet.Kruideninfusies

Kruidenthee bestaat in alle kleuren en maten. Heb jij liever de frisse smaak van pepermunt, de milde kamille of de rustgevende lindebloesem? Ga je voor de complete smaakervaring dan mag je zeker het herdersinfuus en de heerlijke blend magic ginger niet missen. 

Al onze kruiden infusies zijn vrij van theïne en kunnen dus ook door kinderen of in de late uren gedronken worden.

Fruitinfusies

Vruchten thee is meestal lekker zoetig, fris en heeft vrolijke kleuren door de hibiscusbloem. Het is de ideale infusie om kinderen te laten wennen aan thee. In de zomer maak je met rozebottel hibiscus infuus een lekkere iced tea zonder suiker. 

Behalve de pure versie bestaat er heerlijke framboos-passievruchten. De zuiderse carcadet Pina colada is perfect voor jouw tuinfeesten of voor een zomerse sfeer op herfstdagen.

Rooibos 

Afkomstig van de Afrikaanse struik, Aspalathus linearis, een plant uit de vlinderbloemfamilie, deze groei van nature voor in Cederberg,  Rooibos, afkomstig van het Nederlandse 'rood bos' bestaat in een groene en een bruine versie, het verschil zit in de fermentatie die de bruine rooibos ondergaan heeft, deze fermentatie geeft de rooibos zijn kleur en een volle zoetige smaak. In tegenstelling, tot 'echte thee' bevat rooibos geen tannine, geen calorieën en geen cafeïne. 


Infusie thee

Hoe moet je infusies bereiden?  

Kies jouw favoriete infusie.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort).

  • Rooibos gebruik ongeveer 2 gram voor een kop of 10 gram per liter water
  • Kruidenthee gebruik 1 a 2 gram pet kop en tussen de 6 en 8 gram per liter water
  • Rozenbottel hibiscus infusie gebruik ongeveer 4 gram per kopje of ongeveer 20 gram per liter water 

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je infusies met water van 95 à 100°c. 

Laat je thee de tijd om zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.


Je theesmaak kiezen 


Hoe gezond zijn infusies?

De centrale kenmerken van de verschillende infusies

  • Kruidenthee naargelang het soort kruiden zijn de gezondheidsvoordelen verschillend. Zo heeft kamillethee een kalmerende werking en geeft gember een steun aan de goede werking van de spijsvertering. Op de individuele pagina van verbena, lindethee en pepermunt geven we de voordelen per kruid.
  • Rozenbottel hibiscus infusie Hibiscus heeft een gezonde invloed op de bloeddruk, maagproblemen en hoest. Rozenbottels zijn rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen vrije radicalen. Vergeleken met andere vruchten en groenten bevatten rozenbottels een van de hoogste gehaltes aan vitamine C.  Rozenbottels bevatten antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze beschermen tegen hartaandoeningen.
  • Rooibos samengevat bevat rooibos thee veel antioxidanten en geeft rooibos ondersteuning aan een gezond lichaam, kan helpen om ontstekingen te bestrijden en je hart gezond te houden.

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw groene thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be