gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes rozenbottel thee kopen 

Rozenbottelthee of carcadet is een infusie gemaakt van de pseudovruchten van de rozenplant en hibiscusbloemen. Rozenbottel - hibiscus thee heeft een delicate fris zure smaak die lichtjes zoet kan zijn zoals in onze carcadet cassis-munt of carcadet met framboos passievrucht. 

Ga je voor puur dan is de carcadet fantasia jouw thee met de combinatie van rozenbottel, hibiscus, stukjes appel en sinaasappelschil. Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden. Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou.   Groetjes van Tejo


Losse rozenbottel thee


Losse rozenbottel hibiscus thee in blikjes

Deze heerlijke fruitthee is geen 'echte thee' omdat hij geen theeblad van de Camelia Sinensis bevat.

Rozenbottel. De Perzen begonnen duizenden jaren geleden als eersten met de cultivatie van de roos. Daarna verspreidde de roos zich over Europa. Al In de 8e eeuw liet Karel de Grote bijvoorbeeld hele velden met rozenbottel aanleggen. In de late middeleeuwen, werden rozenbottels gedroogd en meegenomen op lange reizen om scheurbuik te voorkomen.  Afhankelijk van de soort verschijnen de oranjerode tot paarsachtige vruchten vanaf september tot december aan de 1 tot 3 meter hoge struiken. De vrucht is behoorlijk zuur van smaak en wordt daarom niet veel rauw gegeten. Als de vruchten gedroogd worden kan er bijvoorbeeld thee van gezet worden. Als de bottels geplet worden, is de smaak intenser en de toevoeging van bijvoorbeeld frambozenblad geeft een extra fruitig aroma.

Hibiscus. De verschillende soorten hibiscus worden al sinds eeuwen door de mens verspreid, en daardoor is niet meer te achterhalen waar de geslacht hibiscus van oorsprong vandaan komt. Je ziet ze nu overal ter wereld, ook verwilderd.

Wat is Carcadet?

Carcadet is een mengeling van hibiscus en rozenbottel. Omdat er geen theeblad in deze thee zit is hij cafeïne vrij.

Hibiscus rozenbottel wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. In Spaanstalige regio's staat hibiscus thee ook wel bekend onder de naam roselle of sorrel, vernoemd naar de bloem. In West-Afrika is deze thee ook bekend als zobo of bissap.

Rozenbottel is afkomstig van de pseudovruchten van de rozenplant. De rozenbottels, die zich net onder de bloemblaadjes van de roos bevinden, zijn klein, rond en meestal rood of oranje. Ze worden in verband gebracht met allerlei positieve gezondheidseffecten. Rozenbottels hebben een hoog vitamine c gehalte en geven een fris zure smaak aan het infuus.Hoe zet je verse rozenbottel - hibiscusthee?

Kies de rozebottel hibiscus thee met de vruchten die jij het liefste drinkt.

Weeg de thee), gebruik ongeveer 4 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 20 gram per liter.

Doe de thee in een ruime filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je zwarte thee met water van 90 a 100°c.

Laat je carcadet de tijd om zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Reken op 5 a 6 minuten om de infusie goed te laten trekken.

Rozenbottel thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Koopthee.be