gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes kruidenthee kopen 

Wil je graag kruidenthee kopen? Kruidenthee zit in ons gamma infusies, dat zijn theesoorten zonder theeblad zoals kruideninfuus, rozenbottel en rooibos. Pure kruiden als verbena, kamille en lindebloesem bevatten geen cafeïne of theïne. Vergeet zeker niet om de blends magic ginger  en herders infusie te proeven. Je kan ze de hele dag drinken en bovenop ook nog genieten van de gezondheid voordelen van kruidenthee. Net als alle thee ondergaan onze kruiden infusen een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                                   Groetjes van Tejo


Losse thee kiezen


kruiden infusie

Losse kruidenthee

Al duizenden jaren lang drinkt de mens kruidenthee. Niet alleen voor de talrijke voordelen die bepaalde kruiden, planten en bloemen meebrengen. Maar vooral voor de smaken en geuren die de kruiden en planten afgeven. Al bij de Egyptenaren en in het oude China bestonden uitgebreide naslagwerken over kruiden en planten thee. Ook in onze middeleeuwen was het drinken van kruiden extracten een veel voorkomende gewoonte.

Wat is de geschiedenis van onze kruidenthee?

Naast overleveringen uit China en Egypte heeft ook India bijgedragen aan onze kennis van kruiden infusen. Op basis van de Ayurveda-geloven Indiërs dat ieder kruid een bepaalde werking en invloed heeft. Zij bevelen aan om de kruiden evenwichtig te combineren om een algehele invloed op lichaam en geest uit te oefenen. Deze kennis vinden we ook vandaag nog terug in kruiden mengelingen die de Indiase keuken haar faam bezorgden.


Magic ginger infusie

Je theesmaak kiezen 


Hoe zet je kruidenthee?

Kies de losse kruidenthee die jij het liefste drinkt, je kiest best een thee van goede kwaliteit.

Verwarm de pot voor door hem te spoelen met warm water.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 1 a 2 gram kruiden voor een kop. Voor een theepot gebruik je 6 tot 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je kruidenthee met heet water van 100°c.

Laat je thee de tijd om de blaadjes te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Laat je kruidenthee 5 à 7 minuten trekken 

Hoe gezond is kruidenthee?

Mogelijke voordelen van kruidenthee

  • Het is onmogelijk om alle kruidenthee en de voordelen op te sommen.
  • Kamillethee: Is een veel gedronken kruideninfuus dat gemaakt is van de bloempjes van de kamille plant. De toegeschreven voordelen zijn de verlichting van krampen, het verlichten van ontstekingen en reuma en het versterken van het immuunsysteem.
  • Gemberthee: heeft een pittige smaak, en helpt tegen ongemakken van de maag, onze magic ginger zal je algemeen oppeppen en verlichting geven bij griep en verkoudheid.
  • Muntthee: heeft een lekker frisse smaak, het heeft ook een antibacteriële werking en geeft verlichting bij verkoudheden en allergische reacties. Proef het heerlijke herders infuus met munt en een mix van kruiden 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van je kruideninfusie. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Kruidenthee bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Koopthee.be