gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes pure thee kopen 

In ons gamma pure losse thee zit een mooi gamma origine thee. Origines van zwarte thee, groene thee, oolong thee en witte thee.

Alle thee werd gemaakt van het blad van de Camelia Sinensis struik, en duizenden jaren kweek, geduld en ervaring leverden deze rijke variatie aan thee soorten.

Alle pure thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                 Groetjes van Tejo


Pure thee


Losse pure thee 

In Europa is de belangstelling voor thee enorm toegenomen, en met de ontdekking van witte en groene thee leerden de liefhebbers ook de pure origines kennen.

Bijzondere thee die je puur drinkt. Thee die zulke rijkdom aan smaken en geuren heeft dat de ontdekking ervan een ware wandeling door Azie is. De meeste van deze origine thee's hebben een lange geschiedenis en een bakermat waarin ze ontstonden en gekoesterd werden. Ze behoren tot de tradities van landen, streken en volkeren.


Je theesmaak kiezen 


Hoe zet je pure thee?

Kies de losse zwarte thee die jij het liefste drinkt, je kiest best een thee van goede kwaliteit.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Volg de aanwijzingen van de verdeler en gebruik voor delicate theesoorten als witte en groene thee geen te heet water.

Laat je thee de tijd om de blaadjes te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. 

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.


thee plantage

Pure thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Koopthee.be