gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes chai thee

Chai is een heerlijke blend van zwarte thee met kruiden, In onze black chai zit gember, kaneel, kruidnagel, kardemon en roze pepers. Net genoeg kruiden om een heerlijk kruidige smaak te geven aan je thee. 100 % plantaardig en zonder melkeiwitten of theepoeder. Je maakt zelf een vegan chai latte, een koude chai drank in de zomer. Zwarte thee is afkomstig van de Camellia Sinensis plant en het is dus ook een echte thee.

Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                         Groetjes van Tejo


Losse thee kiezen 


Vegan chai

Dammann chai in blik

Chai is een heerlijke blend van zwarte thee met kruiden, In onze chai Mille collines zit gember, kaneel, kruidnagel, kardemon en roze pepers. Net genoeg kruiden om een heerlijk kruidige smaak te geven aan je thee. 100 % plantaardig en zonder melkeiwitten of theepoeder. Je maakt zelf een vegan chai latte, een koude chai drank in de zomer. Zwarte thee is afkomstig van de Camellia Sinensis plant en het is dus ook een echte thee.

Wat is zwarte chai?

Volgens Chai Wallahs die de chai bereiden in India is chai overgegeven van generatie op generatie. En dat hun chai gemaakt is naar het familierecept van oma. De oudste van de familie droeg zorg voor het gezin en maakte dagelijks een brouwsel van planten, boomschors, zaden en specerijen om familieleden te genezen en ziekten te weren. Ook vandaag staan veel specerijen in chai nog bekend om hun helende werking bij verkoudheid en griep.

De Britse reizigers brachten hun Chinese thee mee en begonnen in India thee te verbouwen. Zo kwam ook zwart thee terecht in het recept van de chai.

Wat is de oorsprong van chai?

Het oudste verhaal over chai vertelt dat chai lang geleden een Aziatische keizer langdurig ziek was. De artsen stonden voor een raadsel. Tot een van de hofartsen zat onder een theestruik goddelijke inspiratie kreeg, hij besloot om allerlei bladeren, specerijen, vruchten en zaden te plukken en deze uren te koken. Tot slot voegde hij melk en honing toe om een heerlijke smaak te bekomen. Na het drinken van deze eerste chai voelde de keizer zich beter.


Je theesmaak kiezen 


Chai kruiden

Hoe zet je verse chai thee?

Weeg de chai (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

1.Iced tea

Laat 3 zakjes 8 uur trekken in 1,5 liter frisse melk of een vegan vervanger 

Serveer in een koel glas met ijs en esdoornsiroop

Maak ijsblokjes van de chai en doe gelijke hoeveelheden ijsblokjes en melk of een vegan vervanger in een glas, zoet met esdoornsiroop 


2.Hot brew

Laat de zwarte chai 5 minuten trekken in water van 100°c en serveer heet met melk of een vegan vervanger. 

Of Laat een de chai  5 minuten trekken in 35 cl kokende melk, of vegan vervanger, serveer heet.

Voor een theepot reken je op 10 gram thee per liter water 

 Laat je thee de tijd om te ontplooien en zjn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.

Chai thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Koopthee.be