gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes thee per type thee

Dammann blikjes losse thee per type online in België en Nederland. De lekkerste losse thee in blikjes kopen? Hier staat alle thee in blikjes die we voor jou selecteerden. In het assortiment zit zowel pure thee als gearomatiseerde thee. Een gamma van Darjeeling en Assam tot de befaamde Earl grey,  groene thee, zwarte thee, oolong thee en witte thee. Dat is de 'echte thee', gemaakt van de blaadjes van de Camellia Sinensis. Daarnaast hebben we ook oppeppende yerba mate en een gamma infusies zonder theine:  fruitthee, kruidenthee en rooibos. Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en ervaren thee blenders zorgen voor heerlijke smaken en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou.   

                                                                                                                                                    Groetjes TejoBlikjes groene thee kopen 

Een gezond thee met frisse smaken. Lekkere sencha en pittige gunpowder thee bekoren de liefhebbers van natuurlijke thee. Groene thee is een van de minst bewerkte theesoorten. Naargelang men de Japanse of de Chinese methode gebruikt zal men het theeblad stomen of wokken om de groene kleur te behouden.  Proef zeker ook de groene muntthee, de green garden tea en de green lemon

Blikjes zwarte thee kopen 

Voor de productie van zwarte thee laat men het theeblad volledig oxideren. Hierdoor krijgt de thee een donkere kleur en een uitgesproken smaak. In Assam thee proef je mout, Ceylon thee is licht en fris en bij Darjeeling zullen florale invloeden overheersen. 

Blikjes thee blend kopen

Wil je thee blends kopen? In ons gamma blends zitten heerlijk kruidige, fruitige en florale mengelingen naast creaties als breakfast thee die de meester blenders samenstellen uit Assam, Ceylon en Darjeeling thee.


Blikjes oolong thee kopen 

Oolong thee is het resultaat van puur handwerk dat een thee met een bijzonder uitzicht aflevert. Hiervoor laat men het volgroeide blad tussen de 30 en de 70% oxideren. Deze thee die de Chinezen Wulong noemen heeft van nature een volle romige smaak.

Blikjes witte thee kopen 

Losse witte thee is de meest natuurlijke van alle thee soorten. Slechts 2 dagen per jaar plukt men plukt de jonge blaadjes in de groeifase ( Pai mu Dan), door een zorgvuldige pluk blijft het 'duvet' behouden. Een natuurlijke droging zonder oxidatie zorgt ervoor dat alle natuurlijke smaken van het blad intact blijven. 

Blikjes infusies zonder theïne kopen

Carcadet, kruidenthee en rooibos zijn infusies die geen theeblad bevatten en daarom zijn ze ook vrij van theïne. Alle infusies zijn zowel koud als warm zeer lekker, zijn ook de ideale dranken voor de avond en perfecte thee voor kinderen. 


Je theesmaak kiezen 


 • Losse thee in blikjes 

Losse thee bestaat in veel types, de oorsprong en de geschiedenis van de thee soort zorgden voor een enorme variatie aan thee soorten.

De verschillende thee smaken kan je op de smaken van thee pagina vinden.

De thee types bestaan aan een zijde uit de zwarte thee, groene thee, oolong thee en witte thee die allemaal afkomstig zijn van de theeblaadjes van de Camelia sinensis. Aan de andere zijde zijn er de theesoorten die geen theeblad bevatten, en caffeine vrij zijn, kruidenthee, rozebottelthee en rooibos.

 • De thee soorten afkomstig van de camelia sinensis

 • Witte thee ondergaat een zeer beperkte bewerking en geeft een zeer natuurlijke ervaring.
 • Groene thee vraagt een ietsje meer werk en bestaat in een Chinese en Japanse traditie. 
 • Oolong thee zit op een glijdende schaal tussen groene en zwarte thee, naargelang zijn oxidatie graad van 30% tot 70% zal oolong meer op ene groene of op een zwarte thee gelijken.
 • Zwarte thee, de thee die iedereen denkt te kennen bestaat in vele variëteiten die afhangen van de plaats waar de thee groeide en de verwerking door de meester thee makers.

Ondanks de gelijke afkomst zijn er enorme verschillen die voortkomen uit de 'terroir', de snoeimethode, de pluk en de verwerking van de        thee. Van al deze thee types bestaan er naast de origines ook nog blends, heerlijke mengelingen van thee met vruchten, kruiden en bloemblaadjes  

 • De thee soorten zonder theeblad en zonder theine 

 • Kruidenthee is al zo oud als de mensheid en geeft ook vandaag nog genezing en troost. Heerlijk frisse muntthee, zachte linde- en kalmerende kamille infusies. 
 • Rozebottelthee, bissap of carcadet is een heerlijke mengeling op basis van rozebottel en hibiscus. Een fruitige thee met vruchtensmaken 
 • Rooibos is het zoete warme infuus dat u de hele dag kan drinken en dat ook zeer geliefd is bij kinderen

Ook in deze categorie thee hebben we heerlijke blends met vruchten, kruiden en aroma's.  Jouw thee soort kiezen

  Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee kiezen die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

  Koopthee.be