gratis levering vanaf 80€

Dammann blikjes losse rooibos kopen 

Wil je losse rooibos kopen? Hier staat alle losse rooibos die we voor jou selecteerden. Rooibos is de oogst van de Aspalathus linearis, ene plant uit de vlinderbloemfamilie, deze groei van nature voor in Cederberg, Zuid-Afrika. Rooibos is een infusie die in tegenstelling, tot 'echte thee' geen tannine, geen calorieën en geen cafeïne bevat.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                    Groetjes van Tejo

Er is op dit ogenblik geen losse rooibos in blikjes beschikbaar

Is rooibos jouw favoriet? Kies dan hieronder uit losse rooibos of rooibos in cristal zakjes


Losse thee kiezen 


Losse rooibos cederberg

Losse rooibos in blikjes

Sinds 1930 kweekt men rooibos voor consumptie maar de inheemse bevolking gebruikt het aftreksel van de 'fynbosch' al duizenden jaren als drank en als medicijn. Rooibos, afkomstig van het Nederlandse 'rood bos' bestaat in een groene en een bruine versie, het verschil zit in de fermentatie die de bruine rooibos ondergaan heeft, deze fermentatie geeft de rooibos zijn kleur en een volle zoetige smaak. Het infuus is en goede bron van antioxidanten en oligo-elementen, terwijl het infuus in tegenstelling, tot 'echte thee' geen tannine, geen calorieën en geen cafeïne bevat en dus de ideale drank voor jong en oud is, zelfs in de late uurtjes. 

Wat is het productieproces van rooibos?

Hoe maken ze Rooibos thee?

De levenscyclus van een rooibosstruik is overigens ongeveer 7 jaar. Na ongeveer 18 maanden worden de planten voor het eerst gesnoeid door ze in te korten tot zo’n 50 cm. De afgesneden takken worden in een speciale snijmachine gelegd waar ze op de juiste lengte worden gesneden.

Eenmaal in de fabriek, ontdaan van overtollig materiaal en op de juiste lente, zijn de bladeren klaar om rooibos thee worden. Hiervoor laat men de thee fermenteren. Daarom zal men de rooibosbladeren eerst kneuzen.  Na ze nat gemaakt te hebben wordt de rooibos op kleine hoopjes gelegd om ze te laten fermenteren. Om het blad zo goed mogelijk te fermenteren is het belangrijk dat de plant zoveel mogelijk in aanraking komt met zuurstof. 

Tijdens het fermenteren veranderd de kleur van groen naar het karakteristieke rood, en krijgt de thee zijn kenmerkende smaak en het zoete aroma van rooibos.

Na de fermentatie laat men de rooibos droegen in de zon. 


Je theesmaak kiezen 


Hoe zet je verse rooibos thee?

Weeg de thee (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je rooibos met water van 100°c.

Laat je thee de tijd om te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.

Rooibos online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.Hoe gezond is rooibos infusie?

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw zwarte thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be