gratis levering vanaf 80€

Matcha kopen 

Japanse matcha  kopen? Hier staat de beste Matcha die we voor jou selecteerden. In het koopthee assortiment hebben we de klassieke matcha in een mooi potje.

Voor de productie van Matcha thee zet men het de struik de laatste weken in de schaduw, na de oogst laat men het blad drogen en haalt men steel en nerf eruit, om het vervolgens fijn te malen met klassieke molenstenen.

Matcha is een eeuwen oud onderdeel van de Japanse cultuur en verovert nu ook Europa met zijn gezonde groene smaak.

Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                             Groetjes van Tejo


Losse thee kiezen 


Matcha thee

Japanse matcha

Matcha is vooral bekend geworden door de vele voordelen voor de gezondheid. Toen Europeanen de groene thee omarmden ontdekten groeide hun belangstelling voor de ceremoniële Japanse thee. Chlorophyl en de amino zuren geven matcha een unieke smaak. Naast plantaardige smaken bezit matcha ook een natuurlijke zoetheid. Als je matcha op de klassieke wijze maakt dan krijg je een intense smaakervaring te vergelijken met de eerste keer dat je pure chocolade proefde. Vandaag is matcha ook een exclusief ingredient in de keuken Deze poederthee brengt smaak en kleur in smoothies, latte en gebak.


Matcha thee

Wat is het productieproces van matcha?

Groene matcha poeder komt uit Japan.  De productie start met de teelt van tencha geteeld, een schaduw thee die men tot poeder zal vermalen. De planten worden in de schaduw gezet voor een korte periode en doordat ze minder zonlicht krijgen vindt er minder fotosynthese plaats. Dit zorgt ervoor dat er meer L-theanine in de thee zit, waardoor deze een zoetere smaak krijgt. Om dit zoete aspect uit de thee te krijgen en zo weinig mogelijk bitters te verkrijgen, moet de matcha thee gedetailleerd gezet worden.

Hoe zet je matcha?

Wil je een pauze? Kies dan voor het traditionele, rustige matcha ritueel

Neem een kopje of een speciale matcha bowl chawan  doe er 2 gram matcha poeder in. Traditioneel doet men dit met een een chasaku gedaan.
Giet een klein beetje water in de bowl en meng tot een papje. Voeg nu 100 ml water van 80°C toe.
Klop, maximaal 45 seconden, rustig met de chasen in de bowl.
Drink je matcha en geniet van je pauze 


Matcha tea

Matcha online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.


Je theesmaak kiezen 


Hoe gezond is matcha?

Mogelijke voordelen van matcha.

1. Zwarte thee heeft antioxiderende eigenschappen

Zwarte thee bevat een groep polyfenolen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het consumeren van antioxidanten kan het risico op chronische ziekten helpen verminderen en uw algehele gezondheid verbeteren.

2. Zwarte thee kan de gezondheid van het hart verbeteren

Zwarte thee bevat flavonoïden, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig drinken van zwarte thee het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

3. Zwarte thee kan het "slechte" LDL-cholesterol verlagen

LDL en HDL zijn twee soorten lipoproteïnen die cholesterol door het lichaam vervoeren. Te veel LDL in het lichaam kan het risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee kan helpen de LDL-spiegels te verlagen, maar de resultaten zijn gemengd.

4. Zwarte thee kan de darmgezondheid verbeteren

De darm herbergt biljoenen bacteriën en het grootste deel van je immuunsysteem. Polyfenolen en antimicrobiële eigenschappen die in zwarte thee worden aangetroffen, kunnen de darmgezondheid en immuniteit helpen verbeteren.

5. Zwarte thee kan helpen de bloeddruk te verlagen

Hoge bloeddruk kan veel gezondheidscomplicaties veroorzaken. Regelmatig zwarte thee drinken kan de systolische en diastolische bloeddruk helpen verlagen.

6. Zwarte thee kan het risico op een beroerte helpen verminderen

Beroerte is wereldwijd de op een na belangrijkste doodsoorzaak. Gelukkig is het in veel gevallen te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat zwarte thee het risico op een beroerte kan helpen verminderen.

7. Zwarte thee kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Insuline is een hormoon dat wordt uitgescheiden als je suiker consumeert. Zwarte thee is een geweldige, niet-gezoete drank die kan helpen het gebruik van insuline te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

8. Zwarte thee kan de focus verbeteren

Zwarte thee kan de focus helpen verbeteren vanwege het gehalte aan cafeïne en een aminozuur dat L-theanine wordt genoemd. Dit aminozuur verhoogt de alfa-activiteit in de hersenen, wat kan helpen de focus en alertheid te verbeteren.

Voor de voordelen voor de gezondheid van zwarte thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

10 Evidence-Based Health Benefits of Black Tea By Autumn Enloe, MS, RD, LD — Medically reviewed by Imashi Fernando, MS, RDN

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw zwarte thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be