gratis levering vanaf 80€

Losse witte thee kopen 

Verse witte thee kopen? Hier staat alle losse witte thee die we voor jou selecteerden.

In het koopthee assortiment lekkere thee zonder zakje zit de origine thee witte Anji uit China.

En voor de fijnproevers hebben we ook een heerlijke witte earl grey.

Deze zeer natuurlijke thee heeft delicate aroma's, die je zullen verassen.

Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                     Groetjes van Tejo


Losse thee kiezen 


Losse witte thee

Losse witte thee

Verse witte thee is de meest natuurlijke thee, en waarschijnlijk ook de oorspronkelijke thee die de keizer in zijn het water dronk.

Lange tijd was deze exclusieve thee enkel voorbehouden aan de keizer. En oorspronkelijk kweekte men enkel in Fujian witte thee.

Ook vandaag blijft het door de beperkte bewerking de meest natuurlijk thee die dikwijls delicate aroma's van bloemen, hooi en gras in zijn verfijnde smaakpallet heeft zitten.

Wat is witte thee?

Net als zwarte thee en groene thee is witte thee afkomstig van de Camellia Sinensis plant en het is dus ook een echte thee.

Het verschil zit in de pluk wijze? Voor witte thee plukt men de jonge theeblaadjes die nog donzig zijn.

Ruwweg kan men witte thee verdelen in 4 types naargelang de plukwijze en de hoeveelheid knoppen die de thee bevat.

Yin Zhen bevat vooral knopjes en de pluk gebeurt dan ook meestal in de lente 

Pai Mu Tan bevat meer blaadjes en de pluk komt na deze van de Yin Zhen

Gong mei is de thee van de herfstpluk en bevat daardoor groter blad 

Shou mei bevat hoofdzakelijk blad en weinig knopjes meestal plukt men deze thee als 2e of 3e pluk.


Losse witte thee

Hoe maakt men witte thee?

De productie van witte thee begint bij de pluk. Nog meer dan bij andere thee types zal de pluk het karakter van de thee vormgeven.

De donzige knopjes al dan niet met enkele blaadjes vormen het hart van deze exclusieve thee. 

Dit geplukte blad laat men verwelken door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor zal het vochtgehalte in het theeblad dalen en de blaadjes worden slap en handelbaar. Dit proces duurt langer dan bij andere theesoorten omdat het voor een groot deel de smaak van de thee zal beïnvloeden. 

Na de verwelking laat men de thee drogen tot een vochtgehalte rond de 3 à 4 %


Je theesmaak kiezen 


Hoe maakt men witte thee?

De productie van witte thee begint bij de pluk. Nog meer dan bij andere thee types zal de pluk het karakter van de thee vormgeven.

De donzige knopjes al dan niet met enkele blaadjes vormen het hart van deze exclusieve thee. 

Dit geplukte blad laat men verwelken door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor zal het vochtgehalte in het theeblad dalen en de blaadjes worden slap en handelbaar. Dit proces duurt langer dan bij andere theesoorten omdat het voor een groot deel de smaak van de thee zal beïnvloeden. 

Na de verwelking laat men de thee drogen tot een vochtgehalte rond de 3 à 4 %

Hoe zet je witte thee?

Kies de verse witte thee die jij het liefste drinkt, kies een thee van goede kwaliteit.

Weeg de thee (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je witte thee met water van 70 a 80°c. Heb je een gewone waterkoker laat het water dan even rusten na het koken om water de temperatuur te laten zakken. Witte thee is fragiel gebruik geen te warm water 

Laat je thee de tijd om te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. Witte thee heeft wat meer tijd nodig om al zijn aroma af te geven reken op 3 à 6 minuten. Volg de richtlijnen van de thee verdeler.


Losse witte thee

Witte thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.

Hoe gezond is witte thee?

1. Rijk aan antioxidanten

Witte thee zit boordevol polyfenolen, die antioxiderende voordelen hebben. Ze helpen chronische ontstekingen te verminderen door het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
2. Kan het risico op hartaandoeningen verminderen

Polyfenolen zoals die in witte thee worden aangetroffen, kunnen de bloedvaten helpen ontspannen, de immuniteit verhogen en voorkomen dat slechte cholesterol wordt geoxideerd. Deze factoren kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verlagen.

3. Witte-thee kan helpen bij het afvallen

Witte thee is een goede bron van cafeïne en catechine zoals EGCG. Deze twee verbindingen kunnen een synergetisch effect hebben dat het lichaam helpt vet te verbranden en het metabolisme te stimuleren.

4. Help uw tanden te beschermen tegen bacteriën

Witte thee is een geweldige bron van fluoride, catechine en tannine. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze verbindingen bacteriën kunnen helpen bestrijden die tandplak veroorzaken.

5. Heeft verbindingen die kanker kunnen bestrijden

Uit reageerbuisstudies is gebleken dat extract van witte thee verschillende soorten kankercellen onderdrukte en de verspreiding ervan verhinderde. Er is echter meer menselijk onderzoek nodig.

6. Kan het risico op insulineresistentie verlagen

Insulineresistentie is een schadelijke aandoening die verband houdt met veel chronische ziekten. Studies hebben aangetoond dat polyfenolen, zoals die in witte thee worden aangetroffen, het risico op insulineresistentie kunnen verlagen en de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren.

7. Verbindingen in witte thee kunnen beschermen tegen osteoporose

Osteoporosis is common among the elderly and may lead to fractures. Compounds found in white tea, including the polyphenols called catechins, may lower the risk of osteoporosis by promoting bone growth and suppressing bone breakdown.

8. Kan huidveroudering helpen bestrijden

Witte thee en zijn verbindingen kunnen de huid beschermen tegen schade die verband houdt met veroudering. Dit omvat externe schade door de Uv-stralen van de zon en interne schade door cellulaire componenten die het vezelnetwerk van de huid kunnen beschadigen.

Voor de voordelen voor de gezondheid van groene thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

10 Impressive Benefits of White Tea? — By Ryan Raman, MS, RD

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw groene thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be