Infusies kopen 

Losse infusie thee kopen, In ons gamma zit een selectie kruidentheerozebottel, rooibos en mate. De naam infusie komt van het waterige aftreksel dat je maakt van planten, vruchten en zelfs schors. Wat is dan het verschil tussen een infusie en thee? Omdat een infusie van kruiden of een thee van rozenbottel- hibiscus net als rooibos geen 'echte thee' bevat zit er ook geen theïne in. Mate infusie bevat wel theïne van nature en is een opwekkende drank.

Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                                                           Groetjes van Tejo


Infusies zonder theïne


Infusies met theïne


Losse thee kiezen 


Infusie magic ginger

Losse infusie thee

Losse infuses kopen  

Al eeuwenlang worden planten, kruiden, fruit, bloemen en wortels, gebruikt om aftreksels te maken die een positieve invloed hebben op onze gezondheid.

Al snel ontdekte de mens dat een infusie van gedroogde planten, zaden en bloemen een sterkere concentratie van werkzame delen bevatte dan een aftreksel van verse planten of bloemen die ook een lekker drankje gaven.

Door het drogen van de planten verandert de celstructuur en geven de kruiden hun werkzame stoffen sneller vrij. Sommige planten geven hun smaak en geuren al vrij als we ze enkele uren in koud water laten trekken, het zogenaamde maceraat. Dit komt handig van pas om een iced tea te maken van kruidenthee, rooibos of carcadet.

 Kruideninfusies

Kruidenthee bestaat in alle kleuren en maten. Heb jij liever de frisse smaak van pepermunt, de milde kamille of de rustgevende lindebloesem? Ga je voor de complete smaakervaring dan mag je zeker het herdersinfuus en de heerlijke blend magic ginger niet missen. 

Al onze kruiden infusies zijn vrij van theïne en kunnen dus ook door kinderen of in de late uren gedronken worden.

Fruitinfusies

Vruchten thee is meestal lekker zoetig, fris en heeft vrolijke kleuren door de hibiscusbloem. Het is de ideale infusie om kinderen te laten wennen aan thee. In de zomer maak je met rozebottel hibiscus infuus een lekkere iced tea zonder suiker. 

Behalve de pure versie bestaan er heerlijke blends met cassis-munt en framboos-passievruchten. De zuiderse carcadet Pina colada is perfect voor jouw tuinfeesten of voor een zomerse sfeer op herfstdagen.

Rooibos 

Afkomstig van de Afrikaanse struik, Aspalathus linearis, een plant uit de vlinderbloemfamilie, deze groei van nature voor in Cederberg,  Rooibos, afkomstig van het Nederlandse 'rood bos' bestaat in een groene en een bruine versie, het verschil zit in de fermentatie die de bruine rooibos ondergaan heeft, deze fermentatie geeft de rooibos zijn kleur en een volle zoetige smaak. In tegenstelling, tot 'echte thee' bevat rooibos geen tannine, geen calorieën en geen cafeïne. Voor de kinderen is onze rooibos Bali een heerlijke drank 

Yerba mate

Yerba mate is een drank die we drinken als zoals thee. 'Yerba' staat voor de thee - kruidenblad, 'mate' is de drinkkop (kalebas) waaruit men de yerba,  drinkt door een 'bombilla' - filterrietje.

Yerba mate wordt gemaakt van de gedroogde bladeren en takjes van de groenblijvende boom 'Ilex paraguarensis'. 
De mate plant is een heester of kleine boom die groeit tot 15 meter hoog. De bladeren zijn wintergroen,


Hoe moet je infusies bereiden?  

Kies jouw favoriete infusie.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort).

 • Rooibos gebruik ongeveer 2 gram voor een kop of 10 gram per liter water
 • Kruidenthee gebruik 1 a 2 gram pet kop en tussen de 6 en 8 gram per liter water
 • Rozenbottel hibiscus infusie gebruik ongeveer 4 gram per kopje of ongeveer 20 gram per liter water
 • Mate gebruik 5 tot 10 gram per kopje of 20 tot 40 gram per liter water 

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je infusies met water van 95 à 100°c. 

Laat je thee de tijd om zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

 • Rooibos laat je 5 à 6 minuten trekken
 • Kruideninfusies laat je 5 à 6 minuten trekken
 • Rozenbottel laat je 5 à 6 minuten trekken
 • Voor Mate doe je de infusie in een kop, giet een klein beetje koud water op de yerba mate om de antioxidanten te beschermen. Giet op met heet water en laat maximaal 5 minuten trekken. Zodra je gedronken hebt kan je nieuw heet water bijvoegen. De smaak gaat steeds zachter worden 

Je theesmaak kiezen 


Hoe gezond zijn infusies?

De centrale kenmerken van de verschillende infusies

 • Kruidenthee naargelang het soort kruiden zijn de gezondheidsvoordelen verschillend. Zo heeft kamillethee een kalmerende werking en geeft gember een steun aan de goede werking van de spijsvertering. Op de individuele pagina van verbena, lindethee en pepermunt geven we de voordelen per kruid.
 • Rozenbottel hibiscus infusie Hibiscus heeft een gezonde invloed op de bloeddruk, maagproblemen en hoest. Rozenbottels zijn rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen vrije radicalen. Vergeleken met andere vruchten en groenten bevatten rozenbottels een van de hoogste gehaltes aan vitamine C.  Rozenbottels bevatten antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze beschermen tegen hartaandoeningen.
 • Rooibos samengevat bevat rooibos thee veel antioxidanten en geeft rooibos ondersteuning aan een gezond lichaam, kan helpen om ontstekingen te bestrijden en je hart gezond te houden.
 • Yerba mate Ondersteunt de vetstofwisseling, helpt om op gewicht te blijven, is goed voor de concentratie en geeft ondersteuning aan de nierfunctie en urinewegen

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw infusie. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be