gratis levering vanaf 80€

Losse groene thee kopen 

Losse groene thee kopen? Hier staat alle verse groene thee die we voor jou selecteerden.

In het koopthee assortiment lekkere thee zit origine thee als Chinese gunpowder en Japanse Sencha.

Naast frisse groene thee met munt en de pittige miss Dammann. Ook de klassieke groene thee met jasmijn ontbreekt niet.

Voor de liefhebbers van vruchtensmaken is er green garden, tropische Palm beach thee en de beroemde Green lemon.

Onze groene Earl grey Calabria is een echte aanrader voor liefhebbers van bergamot.

Alle thee ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, en een selectie om jou alleen de beste thee te bieden. Zoek jij toch nog een andere thee? Stuur ons dan een berichtje want deze theewinkel is er voor jou. 

                                                                                                     Groetjes van Tejo


Losse thee kiezen


Groene thee Miss Dammann

Losse groene thee

In Europa is groeit de consumptie van groene thee nog dagelijks. Terwijl het in China al lang de meest gedronken thee is. De rijkdom aan productiemethodes en traditionele groene thee is indrukwekkend. Ok in Japan heeft men al eeuwen traditionele bereidingen van groene thee. De productiemethodes verschillen voldoende om van een Japanse groene thee en een Chinese groene thee te kunnen spreken 

Wat is groene thee?

Net als zwarte thee is groene thee afkomstig van de Camellia Sinensis plant en het is dus ook een echte thee.

Op basis van de de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica maken de thee producenten zowel groene thee, witte thee, oolong thee als zwarte thee.

Het verschil met zwarte thee is de oxidatie. Terwijl men zwarte thee laat oxideren zal men groene thee snel verhitten om de werking van de enzymen te stoppen. De smaak en het uitzicht worden nog meer dan bij de zwarte thee bepaald door de omgeving, de plukmethode en de verwerking van de groene thee.

Bevat groene thee theïne? Ja groene thee bevat theïne, wil je een groene thee voor het slapen dan kies je beter voor een kruidenthee zoals linde of kamillethee die geen cafeïne bevatten

Wat is het productieproces van groene thee?

Hoe maken ze groen thee?

De productie van de thee begint bij de pluk. Naargelang het beoogde resultaat plukt men de topscheut ( pekoe ) met een of meer zijbladjes. In sommige streken beperkt men de pluk tot een korte periode om met jonge theeblaadjes te werken 

Dit geplukte blad laat men verwelken door het uit te spreiden op een doek of mat. Hierdoor zal het vochtgehalte in het theeblad dalen en de blaadjes worden slap en handelbaar.

Door de zachte theebladjes te rollen breekt men de celmembranen waardoor de enzymen in contact komen met de lucht. Op dit ogeblik geeft men de thee ook zijn specifieke vorm.

Oxidatie te voorkomen zal men de thee snel verhitten. Volgens de Chinese methode zal men de thee wokken waardoor de Chinese groene thee een kleur krijgt van groen tot groenbruin. De Japanse methode bestaat erin om de the te verhitten met stoom. Hierdoor krijgt de Japanse groene thee een felgroene kleur.

De verwerking van de thee staat altijd onder leiding van een theemeester die de temperatuur, vochtigheidsgraad en ventilatie zal bepalen 

Op het einde van het proces laat men de thee drogen tot gewenste resterende vochtgehalte rond de 3 à 4 %


Groene thee productie

Hoe zet je verse groene thee?

Kies de losse groene thee die jij het liefste drinkt, kies een thee van goede kwaliteit.

Weeg de theeblaadjes (het volume kan verschillend zijn naargelang de theesoort), gebruik ongeveer 2 gram zwarte thee voor een kop. Voor een theepot gebruik je ongeveer 10 gram per liter.

Verwarm je theepot door hem te spoelen met warm water.

Doe de thee in een thee-ei of in een filter. Wil je de thee los in de pot maken zorg dan dat je een theezeefje klaarzet 

Gebruik zacht water, woon je in een streek met water met een slechte smaak gebruik dan water uit flessen of gebruik een waterfilter

Zet je groene thee met water van 70 à 80°c. Heb je een gewone waterkoker laat het water dan even rusten na het koken om water de temperatuur te laten zakken 

Laat je thee de tijd om de blaadjes te ontplooien en zijn smaak en aroma af te geven. Volg hiervoor de richtlijnen van de thee verdeler.

Je laat de thee best niet te lang trekken, als je sterkere thee wil is het beter om een beetje meer theeblad te gebruiken. Laat je de thee te lang trekken dan is er een kans dat je thee bitter gaat worden.


Je theesmaak kiezen 


Groene thee online bestellen 

Ben je niet zeker van je keuze dan helpt koopthee je graag via de telefoon, en je kan ook je vraag stellen aan onze ambassadeur Tejo in de chat. We kunnen samen een antwoord vinden op je vragen en een thee vinden die bij jouw wensen past. Wij zijn de beheerders van jouw theewinkel en ons doel is een tevreden klant die geniet van zijn losse thee.


Gezonde groene thee

Hoe gezond is groene thee?

Waarom is groene thee goed voor je?

1. Groene thee bevat gezonde bioactieve stoffen

Groene thee zit boordevol polyfenol-antioxidanten, waaronder een catechine genaamd EGCG. Deze antioxidanten kunnen verschillende gunstige effecten hebben op de gezondheid.

2. Groene thee kan de hersenfunctie verbeteren

Groene thee bevat minder cafeïne dan koffie, maar voldoende om effect te hebben. Het bevat ook het aminozuur L-theanine, dat synergetisch kan werken met cafeïne om de hersenfunctie te verbeteren.

3. Groene thee verhoogt de vetverbranding

Groene thee kan op korte termijn de stofwisseling stimuleren en de vetverbranding verhogen, hoewel niet alle onderzoeken het hiermee eens zijn.

4. Antioxidanten kunnen het risico op sommige vormen van kanker verlagen

De thee heeft krachtige antioxidanten die kunnen beschermen tegen kanker. Meerdere studies tonen aan dat groene theedrinkers een lager risico hebben op verschillende soorten kanker.

5. Groene thee kan de hersenen beschermen tegen veroudering

De bioactieve stoffen in groene thee kunnen verschillende beschermende effecten hebben op de hersenen. Ze kunnen het risico op dementie, een veel voorkomende neurodegeneratieve aandoening bij oudere volwassenen, verminderen.

6. Kan een slechte adem verminderen

De catéchines in groene thee kunnen de groei van bacteriën in de mond remmen, waardoor het risico op een slechte adem wordt verminderd.

7. Groene thee kan diabetes type 2 helpen voorkomen

Sommige gecontroleerde onderzoeken tonen aan dat groene thee lichte verlagingen van de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Het kan ook het risico op diabetes type 2 verlagen.

8. Thee drinken kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Groene thee kan het totale en LDL (slechte) cholesterol verlagen en de LDL-deeltjes beschermen tegen oxidatie. Studies tonen aan dat mensen die groene thee drinken een lager risico hebben op hart- en vaatziekten.

9. Het drinken van thee kan u helpen gewicht te verliezen

Sommige onderzoeken tonen aan dat groene thee kan leiden tot meer gewichtsverlies. Het kan bijzonder effectief zijn bij het verminderen van het gevaarlijke buikje.

Voor de voordelen voor de gezondheid van groene thee steunen wij op de hieronder vermelde bron 

10 Evidence-Based Benefits of Green Tea reviewed by Atli Arnarson BSc, PhD 

 

Bij koopthee geven wij de raad om vooral te genieten van uw groene thee. Beschouw deze heerlijke thee vooral als een aangename drank die u met plezier drinkt

Koopthee.be